Razvan Macici, recrutat de Divizia Premium Murfatlar

Odata cu lansarea oficiala a primei game de vinuri realizata de catre Wine Soul – Divizia Premium de la Murfatlar, manifestare desfasurata pe 27 iulie, la restaurantul Charme din Bucuresti, reprezentantii producatorului dobrogean au anuntat si recrutarea in echipa a unuia dintre cei mai recunoscuti vinificatori romani la nivel mondial, Razvan Macici.

Publicitate
Excursii

Evenimentul de lansare a gamei 3 Hectare Sable Noble, la care au participat peste 40 de persoane, reprezentanti ai media de specialitate, bloggeri de vin si specialisti, a aratat faptul ca intentiile companiei Murfatlar de dezvoltare a unui portofoliu pentru segmentul premium sunt cat se poate de serioase.

Dan Bundur, managerul Wine Soul, divizia premium Murfatlar, a explicat celor prezenti care au fost motivele care au stat la baza infiintarii acestei noi divizii si a prezentat filosofia din spatele gamei 3 Hectare Sable Noble. “3 Hectare Sable Noble este prima gama exclusiva a Diviziei Premium Murfatlar si este formata din trei vinuri, un cupaj alb, un rose si un cupaj rosu. Am pastrat trimiterea catre vechea gama 3 Hectare, pentru ca aceasta se numara printre liniile care au facut istorie in segmentul HoReCa, in momentul aparitiei”, a precizat Dan Bundur.

Publicitate
IPPU

Cele trei vinuri 3 Hectare Sable Noble sunt „varfuri din anii anteriori” obtinute de catre specialistii de la Murfatlar. Insa, potrivit lui Cosmin Popescu, directorul general al companiei, urmatoarele vinuri, incepand cu recolta 2011, vor fi obtinute intr-o micro-crama, organizata in cadrul combinatului de vinificatie Murfatlar, si vor fi supravegheate indeaproape de catre Razvan Macici, vinificator care a facut ca numele Nederburg, Africa de Sud, sa fie recunoscut la nivel international. Acesta, pe langa faptul ca va crea vinurile premium,  va superviza vinificarea pentru toate gamele Murfatlar. “Va fi crama mica din crama mare. Am vazut aceasta reteta la multi producatori de renume din strainatate. Asa cum la acestia exista o zona dedicata special vinurilor premium, asa si la Murfatlar va exista un sector dedicat vinurilor care vor constitui portofoliul Diviziei Premium. Receptia, vinificarea si maturarea acestora se vor realiza separat de restul gamelor Murfatlar”, a subliniat Dan Bundur. Acest proiect are in spate aproape un an de cercetari, documentari si teste privind solurile si soiurile, potentialul acestora, dar si analize ale pietei romanesti. Pentru Wine Soul, specialistii de la Murfatlar au identificat aproximativ 29 de hectare dintre cele 3.100 aflate in proprietatea companiei, zone cu cel mai bun potential pentru fiecare soi in parte, cu cele mai bune conditii pedoclimatice.

Cele trei vinuri au fost prezentate alaturi de preparate culinare, de a caror asociere s-a ocupat somelierul Cristian Baschir, promotion manager al Wine Soul, seara fiind incheiata cu o degustare de distilat de vin Zaraza XO si trabucuri. Gama 3 Hectare Sable Noble a fost prezentata si in varianta magnum, pentru care au fost pregatite cutii speciale de lemn, ornate cu cele trei simboluri de etichetele acestei linii.

Cupajul alb 3 Hectare Sable Noble a fost realizat din Pinot Gris 2009 (60%) si Sauvignon Blanc 2010 (40%), rose-ul din Cabernet Sauvignon, care a stat 12 ore in contact cu pielita, iar varianta rosie a gamei este un cupaj de Cabernet Sauvignon 2008, Merlot 2009 si Feteasca Neagra 2009.

One thought on “Razvan Macici, recrutat de Divizia Premium Murfatlar

  1. Dl. Razvan Macici a fost recrutat de Murfatlar, nu de Divizia Premium. Implicarea domniei sale in proiectul cu Murfatlar nu se rezuma doar la portofoliul Diviziei Premium. Multumesc.

Comments are closed.