In 1865, Peter Reber deschide primul atelier-cofetarie din Munchen. La inceputul carierei sale, Peter Reber s-a concentrat pe producerea de delicatese exotice, precum ciocolata de lux sau produsele de ciocolata. Acestea nu numai ca s-au adresat nobililor, dar a avut succes si in randul clasei de mijloc. De-a lungul timpului, Peter Reber si colegi sai au fost creatorii mai multor tipuri de ciocolata nobila si delicatese pe baza de ciocolata, insa cea mai impresionanta creatie a acestui maestru-cofetar se numeste Mozart Kugeln – o expresie artistica a cofetariei de inalta clasa si in acelasi timp un tribut adus geniului artistic lui Wolfgang Amadeus Mozart. Pana astazi, ciocolata Mozart Kugeln, acum cunoscut sub numele „Genuine Reber Mozart-Kugeln®“, a fost produsa dupa o reteta traditionala unica. De asemenea, o alta trasatura distinctiva, recunoscuta la nivel mondial, este ambalajul sau rosu si auriu Reber. Atelierul Reber Chocolate Specialties este situat acum in localitatea Bad Reichenhall, aflata la cativa kilometri de Salzburg, locul de nastere a lui Mozart. “Genuine Reber Mozart-Kugeln®” are un miez de crema de praline din alune de padure, ce sta pe un pat de martipan de fistic, acoperit de martipan pur. Tot acest centru este invelit cu un prim strat de ciocolata de lapte (35% cacao) si apoi cu un al doilea strat de ciocolata dulce-amaruie (60% cacao), straturi ce au rolul de a conserva aromele interiorului, martipanul ramanand proaspat, iar ciocolata ferma.