Recas si-a imbogatit portofoliul cu vinuri de top

Producatorul banatean „Cramele Recas” a organizat in seara de 25 mai o conferinta de presa in care si-a prezentat cele mai noi vinuri din portofoliul de import.

Publicitate
Oprisor

Vinuri frantuzesti, de top, provenite de la doi producatori cu nume in Hexagon, „Louis Latour” si „Famille Quiot”, ambii cu peste doua sute de ani de experienta si traditie in vinuri.

Cinci etichete provin de la „Louis Latour”, producator din Burgundia ajuns la cea de-a 11 generatie in vinificatie si care, ca o particularitate, isi creeaza singur baricurile si etichetele pentru vinuri. Recas va aduce din Burgundia patru vinuri albe si unul rosu.

Publicitate
Excursii

Si cum in Burgundia 98% din strugurii albi sunt Chardonnay si numai 2 % Aligote, cele patru vinuri albe provin din prima categorie. Mai precis „Grand Ardeche Chardonnay ” – Vin de Pays de Coteaux de L’Ardeche, „Chablis La Chanfleure ” – Appellation Chablis Controlee, „Chablis Montmains” – Appellation Chablis 1er Cru Controlee si „Chablis Grand Cru Les Clos” – Appellation Chablis Grand Cru Controlee.

Al cincilea vin de la „Louis Latour” este, ca orice burgund care se respecta, un Pinot Noir, „Chateau Corton Grancey”, un Grand Cru Appellation Corton Controlee. Este, de altfel, cel mai scump vin din noua serie de importuri, pretul unei sticle fiind de 350 de lei.

Ultimul vin din lotul noilor importuri vine de pe Valea Ronului. „Domaine du Vieux Lazaret – Chateauneuf-du-Pape Cuvee Exceptionnelle” , Appellation Chateauneuf-du-Pape Controlee este un vin mare, un cupaj de Grenache si Syrah produs de „Famille Quiot”, un producator care face vinuri din 1748.