Recomandare de carte: “Vinul, de la strugure la pahar – Tot ce trebuie să știi despre vin”, de Jens Priewe

Apărută la Editura Casa în traducerea Simonei Weiss, recomandarea noastră de azi este nu doar o lectură utilă pasionaților de vin, ci și celor care încă nu au făcut cunoștință cu universul acestui produs de gust, cultură și civilizație – vinul.

Carte vinul interior 2“Vinul, de la strugure la pahar – Tot ce trebuie să știi despre vin”, semnată de Jens Priewe, abordează sistematic aspectele de utilitate imediată legate de vin – descifrarea etichetelor, care trebuie să fie prețul vinurilor, cum se produc, cum să le alegi, cum să le consumi, cum să le păstrezi, ce altceva să mai asortezi alături de ele șamd – dar reușește să ofere mult mai mult decât utilitate – și anume context fecund. Istorie, cultură, societate – toate sunt abordate competent și de o manieră ușor de înțeles atunci când autorul traversează în prezentarea sa rolurile pe care le-a jucat și va continua să le joace vinul în lumea din care facem parte.

Cartea, al cărui lector profesionist a fost Dr Ing Dorin Popa, binecunoscut orădenilor dar și pasionaților de vin din întreaga țară prin activitatea sa de zeci de ani în promovare practică și teoretică a vinului, nu ar trebui să lipsească din colecția oricărui iubitor de vin care se respectă. Poate fi achiziționată din magazinul online ale editurii, pe care vă sfătuim să-l “răsfoiți” pentru a descoperi și alte titluri interesante – despre vin și nu numai!