Recunoastere internationala pentru Vinarte

medalie-starminamedalie-p-matei-1Vinurile Vinarte au fost recompensate cu premii la ultimele editii ale concursurilor Mondial du Merlot si Vinalies Internationales, potrivit unui comunicate de presa al producatorului.

Publicitate
Excursii

La Mondial du Merlot, Vinarte a castigat categoria „Meilleur Merlot Millesime Ancien – Prix S. Pellegrino” cu vinul Merlot Prince Matei 2001, unul dintre cele mai apreciate vinuri ale acestei competitii, acest lucru fiind confirmat si descrierea facuta de juratii concursului: „Culoarea este dovada unui vin inca tanar, lucru ce este confirmat si de notele minerale ale primului nas. In gura, tonurile de condimente si de menta confera o atingere de prospetime. Un vin ce poseda un bun echilibru”.
Cea de-a doua editie a Mondial du Merlot s-a desfasurat la mijlocul lunii noiembrie 2009, la Lugano, Elvetia. Acest concurs prestigios face parte din Federatia Mondiala a Marilor Concursuri Internationale de Vinuri si Bauturi spirtoase (VINOFED) si se desfasoara sub patronajul Organizatiei Internationale a Viei si Vinului ( OIV ) si a Uniunii Internationale a Oenologilor (UIOE).

O alta distinctie obtinuta anul acesta de Vinarte este medalia de argint la Vinalies Internationales 2010, cu vinul Riesling Terase Danubiene Castel Starmina 2008. Editia de anul acesta a concursului Vinalies Internationales, organizat de Union Oenologues de France in perioada 26 februarie – 2 martie, a adunat la start 3.500 de probe de vin din intreaga lume.

Publicitate
Telna

3 thoughts on “Recunoastere internationala pentru Vinarte

 1. SINT UN MARE IUBITOR DE VIN
  locuiesc in Franta si am avut ocazia in deplasarile mele in Romania sa gust Prince Matei; pot spune ca sta cu mindrie in fata vinurilor de marca frantuzesti. Ca roman sint mindru si am inceput sa fac reclama prietenilor francezi. Nu am gustat inca riesling Terase Danubiene , dar faptul ca a fost premiat la Vinalies este deja o imortanta carte de vizita. Transmiteti celor de la Vinarte mult succes si sa continue pe linia producerii de vinuri de o astfel de calitate si sint convins ca vor putea penetra pietele internationale. Nu exista nici o diferenta intre vinurilor lor si cele din „lumea noua” (din pacate singura diferenta este originea care pentru moment nu ajuta )

 2. Da, Printul Matei alaturi de Soare sunt doua vinuri excelente. Nu m-au dezamagit niciodata.

 3. Merlot is one of the French origin of the large blue types of grape.
  We’re big fans of this variety.
  Always a great pleasure for us to achieve success if somewhere in the world.
  In particular, if this success is linked to Romania.
  Much success with the next vintage!

Comments are closed.