Recunoastere pentru “Vinurile Primaverii” la Forumul Vinul.Ro (12-14 aprilie 2013)

MG_0057Intre 12-14 aprilie 2013, profesionistii de varf din HoReCa si retail, industria vinului (productie, marketing, distributie, echipamente etc), bloggerii de specialitate, dar si pasionatii de vin vor avea posibilitatea sa participe la cea de-a doua editie a Forumului Vinul.Ro, singura conferinta nationala despre vanzarea si promovarea vinului, eveniment care se va desfasura la Marshal Garden Hotel (5*) din Bucuresti. Concomitent, va avea loc si primul concurs de vinuri al anului, organizat impreuna cu Organizatia Somelierilor din Romania (OSR 2011) sub titulatura de “Vinurile Primaverii” si destinat sa ofere recunoasterea meritata si vizibilitate publica noutatilor de calitate aparute pe piata din Romania sau care se pregatesc sa intre pe piata.

Publicitate
Vinarte

Solutii concrete, dezbateri la obiect, degustari si “Speed Wine Dating” by Wine Syndicate

Interesul inregistrat de editia inaugurala a impus o crestere a agendei pentru cea de-a doua editie a Forumului: daca in toamna lui 2012 lucrarile acestuia au durat o zi, acum programul cuprinde o zi de jurizari si doua zile de prezentari si dezbateri, precum si o seara de gala in care vor fi anuntate premiile Concursului, toate organizate la Hotelul Marshal Garden (5*) din Bucuresti.

Gandit ca un spatiu al schimbului de idei si experiente si de socializare profesionala, Forumul din 12-14 aprilie va gazdui, pe langa conferinta dedicata cresterii vanzarilor, o expozitie de vinuri pentru profesionisti si o sectiune speciala de “Speed Wine Dating” organizata de partenerii de la Wine Syndicate, in cadrul caruia vor fi programate intalniri rapide intre producatorii de vin si furnizorii de servicii si accesorii, pe teme dinainte stabilite sau aparute pe loc. De asemenea, pentru a facilita schimburile internationale de experienta si pentru a aduce pe agenda un nou punct de interes, au fost invitati sa sustina prezentari si degustari producatori de vin din regiunea franceza Chateauneuf du Pape si din Republica Moldova.

Publicitate
IPPU

Unicul eveniment de vin de asemenea anvergura si natura organizat in Romania, Forumul Vinul.Ro isi propune nu doar sa gazduiasca dezbateri, ci sa ofere solutii concrete, aplicate deja in industria nationala si internationala. Concepte de produs, construirea unor politici comerciale si de imagine coerente si eficiente, accelerarea promovarii si vanzarilor in localuri (o problema pentru majoritatea managerilor de restaurante, dar si pentru producatorii de vin), folosirea politicilor speciale pentru atragerea si fidelizarea clientelei, pozitionarea HoReCa, tactici traditionale sau de gherila pentru cresterea notorietatii – toate se vor discuta pe baza unor studii de caz concrete. Vor fi prezentate concepte si strategii de succes, care au fost aplicate in diferite locatii, cu rezultate masurabile in vanzari. Si anul acesta, pe afisul evenimentului vor figura specialisti de talie internationala, producatori de succes din Romania si din strainatate, consultanti, manageri si proprietari de restaurante de top, precum si distribuitori si importatori de vinuri sau reprezentanti ai pietei de retail.

Pentru a facilita atat socializarea participantilor, cat si instruirea pe cale informala, va fi amenajata si o expozitie de vinuri, cu un spatiu special destinat discutiilor. La fel ca intregul eveniment, si acestea se adreseaza profesionistilor, insa sunt invitati sa participe si bloggeri de specialitate, reprezentanti ai media de specialitate sau pasionati de vinuri.

Concursul – o noutate si un sprijin pentru accelerarea vanzarii de calitate

In prima zi a Forumului, revista Vinul.Ro impreuna cu Organizatia Somelierilor din Romania 2011 vor organiza un challenge de vinuri menit sa acorde recunoasterea calitatii acelor vinuri care dovedesc ca merita sa fie aduse in atentia publicului general. Degustarile se vor realiza in orb, garantandu-se anonimatul total al probelor, singurele informatii prezentate juratilor fiind anul de recolta si categoria de pret. Scopul principal al acestui „wine challenge” este de a oferi producatorilor un sprijin important in vanzarea vinurilor de calitate, in urma unor jurizari profesioniste independente.

Evaluarile vor fi facute pe fisa de degustare Vinul.Ro, inspirata dupa modelul sugerat de Organizatia Internationala Vitivinicola, principalele criterii luate in calcul fiind mirosul vinului (intensitate, calitate si expresivitate), gustul (intensitate, expresivitate, calitate si persistenta) si nota globala. Comparativ cu fisa agreata de OIV, fisa Vinul.Ro a fost modificata asa incat ponderea aspectului vizual sa fie de 0% din nota finala, si nu de 15%, punctele luate de la acest criteriu fiind redistribuite celorlalte. Punctajele finale pentru fiecare proba vor fi calculate prin eliminarea extremelor (cea mai mica si cea mai mare dintre notele acordate de catre membrii comisiei de jurizare) si prin efectuarea mediei aritmetice a notelor ramase.

Un singur tip de recunoastere va fi acordat in urma jurizarilor: “Distinctia de Calitate Vinurile Primaverii 2013”. Vor primi aceste premii vinurile care obtin punctaje peste media generala a fiecarei categorii evaluate.

Rezultatele concursului vor fi anuntate pe 13 aprilie, in cadrul cinei oficiale organizata la restaurantul Danieli, din cadrul Marshal Garden Hotel (5*).

Din juriu vor face parte invitati din strainatate, manageri de restaurante, somelieri membri ai OSR 2011, precum si editorii publicatiei Vinul.Ro. Taxa de participare este de 60 euro / proba, la care se adauga TVA. Probele trebuie sa ajunga in posesia organizatorilor pana cel mai tarziu la data de 5 aprilie 2013, impreuna cu fisele tehnice ale vinurilor. Taxele de participare trebuie platite pana la data de 5 aprilie 2013, in contul organizatorilor.

Cei interesati pot primi despre detalii privind conditiile de participare, programul evenimentului si / sau plata taxelor de jurizare trimitand un e-mail la poliana@vinul.ro. Un program detaliat al evenimentului va fi publicat ulterior.