„Red party” cu vinuri si masini

Octombrie ii intampina pe bucuresteni cu o propunere greu de refuzat: timp de 16 zile (1-16 octombrie), noua restaurante vor oferi o selectie de 18 vinuri rosii din tara si din strainatate la preturi speciale, la sticla si la pahar. Evenimentul, intitulat „Toamna in rosu”, face parte dintr-o serie dedicata promovarii consumului de vin si a stilului de viata asociat, care a debutat cu „Primavara in rose” si „Vara in alb”.

Avanpremiera evenimentului a avut loc la sfarsitul lunii septembrie si a adunat la un loc vinul romanesc, gastronomia japoneza si autoturismele de lux. Vedete, simpli pasionati, precum si amatori in ale gastronomiei au participat la o petrecere privata construita in jurul unei demonstratii de gatit „live” si a asocierilor dintre diferitele tipuri de sushi si vinuri romanesti. Pentru a intra in atmosfera evenimentului „Toamna in rosu” invitatii au fost rugati sa se imbrace in rosu.

Alexandru Dan, somelierul Cramele Recas, a „servit” asistentei imperecheri inedite intre delicii orientale cu ghimbir, peste si fructe de mare si vinuri din vestul tarii. Chardonnay-ul „Cocosul” 2010, proaspat, intens, cu arome florale placute, a echilibrat onctuozitatea preparatului „tamago sushi nigiri”. Cu toate ca la prima vedere pare o asociere indrazneata, rulourile sushi cu caracatita au rezonat perfect cu vinul Syrah „Cocosul” 2009, acesta devenind foarte fructat si catifelat. Ultimul vin, Merlot „La Putere” 2008 a fost servit alaturi de „Philadelphia rolls”, aciditatea preparatului fiind un bun catalizator pentru taninurile vinului. Invitatii au avut parte si de asocieri mai clasice, precum vinul de Jerez „Tio Pepe” si schnappsul Rosenauer – un distilat traditional nemtesc, acompaniate de felii de somon sau biban de mare crud.

Actrita Maria Dinulescu, o prezenta apreciata, dar discreta, a acestor intalniri, a fost castigatoarea unui concurs organizat ad-hoc.

Pentru amatorii de adrenalina carora nu le-a fost suficienta aventura asocierilor gastronomice, organizatorii au facut si o prezentare a celor mai recente vedete ale Salonului Auto de la Frankfurt, sustinuta de un cunoscator al fenomenului automobilistic, omul de afaceri american originar din Romania, Theo Nissim, cronicar auto.

Restaurantele unde bucurestenii se vor putea bucura de selectia de vinuri a „Toamnei in Rosu” sunt concentrate in zona centrala:
Zona Piata Victoriei
Thalia 2 – Str Sevastopol Nr 8
Zona Tineretului
Thalia 1 – Str Cuza Voda Nr 147
Centrul Vechi
Corelli Wine Bar – Str Smardan Nr 28
Charme – Str Smardan Nr 12
Carada – Str Eugeniu Carada, f.n.
Red Angus Steakhouse – Str Franceza Nr 56
La Mama – Str Bacani Nr 1
Trattoria del Tatoli – Calea Victoriei Nr 26
Zona Unirii
Nargila Grill & Bar – Str Bibescu Voda Nr 1