Relansare de gama la Domeniile Viticole Tohani

Domeniile Viticole Tohani (DVT) au lansat, recent, intr-o noua prezentare, gama de vinuri Princiar Special Reserve si Princiar Grand Reserve, prin care s-a avut in vedere o sporire a calitatii produselor prin rabat de la cantitate. Astfel, vinurile din aceasta gama sunt scoase in editie limitata si pot fi gasite deja in retelele marilor lanturi de magazine.

Publicitate

Potrivit oficialilor DVT, lotul lansat numara circa 13.000 de sticle de vin alb si 6.000 de vin rosu in gama Grand Reserve, in timp ce in gama Special Reserve au fost lansate 13.000 de sticle de vin alb si 5.000 de vin rosu. Toate sticlele sunt marcate de un cod unic special, ce contine data imbutelierii si o serie unica de ambalare.
Princiar Special Reserve face parte dintr-un lot limitat de vinuri, obtinut prin folosirea ultimelor tehnologii de vinificatie. Sortimentele din aceasta categorie sunt Sauvignon Blanc si Tamaioasa Romaneasca (medaliate cu aur la Concursul International de Vinuri, Bucuresti 2008). In aceeasi clasa se mai gasesc si sortimentele Riesling, Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Feteasca Neagra, precum si Busuioaca de Bohotin.

Compania afirma ca gama Princiar Grand Reserve este obtinuta din struguri stafiditi, recoltati toamna tarziu, in luna noiembrie. Acumularea mare de zaharuri a determinat ca vinul Princiar sa aiba un potential alcoolic ridicat, de peste 13%, fapt care il face sa fie un vin corpolent, gros. Princiar Grand Reserve sunt vinuri de colectie, care fac parte, de asemenea, dintr-un lot limitat, maturat la baric minimum un an si invechit in sticla minimum 5 ani. In sticla, vinul capata un caseu special, care se evidentiaza si accentueaza odata cu trecerea timpului. Din aceasta gama fac parte sortimentele Merlot – 2001 si Pinot Noir – 2001 (medaliate cu aur, respectiv argint la Concursul Mondial Bruxelles 2003), precum si Cabernet Sauvignon – 2001 si Feteasca Neagra – 2002 (ambele medaliate cu aur la Concursul International de vinuri, Bucuresti 2008).

Publicitate
SelectWine

Amplasate in mijlocul regiunii Dealu Mare, Domeniile Viticole Tohani se intind pe 7 dealuri (peste 1.000 de hectare) unde microclimatul mediteranean face posibila cresterea smochinului si a migdalului, care ofera vitei de vie conditii de dezvoltare speciale. Aici, strugurii se bucura de soare 14 zile in plus pe an fata de alte zone ale tarii.

Pana cand noile produse vor ajunge in degustarea juriului Vinul.Ro, iata in continuare cateva note de degustare furnizate de producator:

PRINCIAR SPECIAL RESERVE

Sauvignon Blanc
Recoltati la un echilibru perfect intre zahar si aciditate, strugurii sunt apoi vinificati la o temperatura scazuta de 12 – 13 grade Celsius, conform tehnologiilor din “Lumea noua”. Vinul obtinut este unic, cu o aroma tipica solului. Culoarea aurie si-o datoreaza boabelor culese tarziu, o caracteristica specifica Domeniilor Viticole Tohani.

Tamaioasa Romaneasca
Este un vin obtinut din struguri supramaturati. Fermentatia se desfasoara in conditii speciale. Are un rest de zahar de 50g/litru, o aroma puternica de trandafiri, insotita de o fructuozitate si prospetime caracteristice, datorate tehnologiei de ultima generatie folosita.

Riesling
Un vin cu o frumoasa culoare galben-verzui, sec, puternic, echilibrat, cu o aciditate usor ridicata, ceea ce il face o companie ideala la peste si branzeturi speciale.

Merlot
Culesi de pe suprafete cu cele mai bune expuneri, strugurii sunt atent selectionati, dand posibilitatea obtinerii unor vinuri cu insusiri deosebite: aroma subtila de cirese amare, ardei verde si cu un usor caracter taninos.

Cabernet Sauvignon
Este socotit “Regele vinurilor rosii”, cu o aroma puternica si inconfundabila de fructe de padure, dar in acelasi timp echilibrat. Climatul favorabil al zonei si solul calcaros, culesul tarziu, contribuie an de an la nasterea acestui “Tohani pur sange”. Este un vin sec, ce capata noblete prin invechire.

Pinot Noir
Un adevarat vin aristocratic, elegant, consistent, catifelat, din struguri culesi la maturitate deplina, cu o culoare liliachie-rubinie. Recoltarea se face tarziu, ceea ce face acest vin sa fie un adevarat nectar, de o bogatie aromatica cu totul speciala, in care se simt notele de coacaze negre.

Feteasca Neagra
Structura si consistenta vinului sunt datorate strugurilor culesi tarziu, intr-un stadiu avansat de maturare, la care majoritatea boabelor sunt stafidite. Savoarea aromatica aminteste de cea a prunelor uscate, la care se adauga un usor gust de ciocolata amaruie.

Busuioaca de Bohotin
Vin rose, de culoarea frunzei de ceapa, cu o aroma speciala de trandafiri, obtinut din struguri supramaturati, culesi tarziu, ceea ce ii confera o mare densitate. Are in acelasi timp o aciditate ridicata ce imprima o voiciune placuta vinului.

PRINCIAR GRAND RESERVE

Merlot – 2001
Un vin sec, cu o identitate distincta, specifica podgoriei si solului din care provine. Are o culoare speciala de rosu granat, care devine caramizie la invechire si maturare dupa ani de pastrare in butoaie de stejar si butelii. Moderat si astringent si cu o usoara asprime in gust, care se atenueaza la invechire. Acest vin atrage atentia prin savoarea sa subtila de cirese amare si ardei verde.

Cabernet Sauvignon – 2001
Un vin rosu special, sec, cu o concentratie de arome si cu un gust expresiv. Este un vin care capata noblete prin invechire. Este un vin corpolent, potrivit preparatelor la gratar, fripturilor in sange, vanatului.

Pinot Noir – 2001
Are o culoare rubiniu inchis, o limpiditate cristalina perfecta si cu reflexe de o rara frumusete. Aroma sa aduce cu a coacazelor negre. Este potrivit pentru fripturi in sange, vanat, miel.

Feteasca Neagra – 2002
Structura sa consistenta este datorata strugurilor culesi tarziu, intr-un stadiu avansat de supramaturare, cand majoritatea boabelor sunt stafidite. Aroma sa aminteste de cea a prunelor uscate. Odata cu trecerea timpului, calitatile acestui vin se contureaza, ceea ce preteaza acest vin pentru pastrare. Este o companie ideala pentru branzeturi, preparate la gratar.