Lugano

Rating:♣♣♣♣♣ Preturi: €€€€€

Publicitate
Vinarte

restaurant_lugano_cluj

LUGANO | Pornit sa refaca atmosfera unui salon occidental de secol XVIII si situat în centrul vechi al orasului, în apropierea Pietei Muzeului, restaurantul Lugano si-a facut în scurt timp un renume greu de atins în rândul restaurantelor din Cluj unde se manânca bine.

Publicitate
IWCB

Amenajat într-o casa veche (istorica) si cu o firma ce face trimitere la restaurantele germane vechi, Lugano îsi prime ste clientii într-un spatiu intim (zece mese cu 45 de locuri în cele trei sali) si o ambianta de salon select, cu o culoare pastel calda, tablouri mari, concepute special pentru restaurant, în stil Gustave Climt, fete de masa din matase, pahare din cristal si pian (la care se si cânta miercurea si vinerea, în cadrul concertelor de camera, nefiind doar parte din decor).

Despre servire (alcatuita din chelneri tineri dar priceputi) nu se poate spune decât ca e la înaltimea renumelui câstigat de local. De asemenea, fiind vorba de un restaurant mic, se lucreaza mult pe rezervari în cazul meselor principale. În ceea ce priveste meniul, acesta e unul cu specific elvetian dar si international, specialitatile casei fiind Fondue Bourguignon si Fondue Chinoise, servite în recipient special, însotit de sosuri si uleiuri si constând în bucati de carne de vita ce se prajesc ad-hoc de catre client, dupa gust (pretul unei portii fiind de 340.000 lei vechi cu tot cu sosuri si toate cele).

Lista de bauturi e diversificata si cuprinde vinuri nobile italiene, frantuzesti si românesti iar vinul casei e Cuve Charlotte, un cupaj fericit de Cabernet Sauvignon si Feteasca Neagra (produs de SERVE în Dealu Mare), cu miros de mure si coacaze negre. Ca noutate absoluta e faptul ca la subsolul restaurantului s-a deschis de curând un piano bar, deosebit de elegant, ideal pentru petreceri.

Programul restaurantului Lugano e zilnic între orele 11.00 si 01.00. Se accepta carduri Maestro, Visa, Master- Card si Dinner’s Club.

Restaurant / Zona: Piata Muzeului/ Cluj-Napoca