Pomodoro Cafe

Rating:♣♣♣♣♣ Preturi: €€€€€ 

Intr-un moment de maxim romantism pentru toata suflarea internationala (sarbatoarea Sf. Valentin sau motivul pentru care oferim flori si inimioare persoanelor iubite), ca sa nu raman “de caruta” fata de trendul general, am hotarat sa cinstesc momentul intr-un restaurant, cafenea, bar, un loc in care sa poti consuma ceva si in care sa meditezi la puterea dopaminei si norepinefrinei, substantele implicate in reactia chimica numita de cercetatori dragoste.
Asa am ajuns la Pomodoro Cafe (Mall Vitan). Locul seamana mai mult a cafenea decat a restaurant, insa lista meniu contrazice acest aspect, aici putand fi comandate paste, pizza si alte mancaruri cu nume italienesc, destul de greu de pronuntat. Peretii sunt decorati cu fotografii cu vedete din lumea showbizz-ului international si sportivi faimosi.
Elementul comun al tuturor fotografiilor este un domn, despre care afli de la personalul de servire ca se numeste Ciro Orsini, proprietarul lantului international de restaurante “Ciro’s Pomodoro”, prieten bun cu multe dintre vedetele pe care le vezi la televizor sau in revistele lucioase.
Asa se explica si faptul ca fiecare sortiment de pizza este preferatul unei anume celebritati. Astfel afli ce fel de pizza ii place lui Al Pacino, lui Patrick Swayze, lui Marlon Brando, Sophiei Loren, lui Sharon Stone sau lui Armand Assante.
Pentru ca sunt un mare fan al “Nasului” (toate trei partile), am comandat o pizza Siciliana, “preferata di Marlon Brando”, care s-a dovedit a fi peste asteptari – (complimente bucatarului!). Usoara, cu blatul subtire si pufos, un echilibru aproape perfect al componentelor, fara sa-ti dea acea senzatie de neplacuta satietate dupa primele imbucaturi. Nu ma dau in vant dupa acest preparat italienesc, insa pot confirma ca marele Brando avea gusturi, daca intr-adevar prefera acest fel de pizza.
Inghetata cu fructe de padure comandata la desert a fost foarte delicioasa, cu toate ca mi-as fi dorit “Copa banana split” – “Nu mai avem! Ne pare rau!”.
Pe langa preparatele culinare si bere, am ramas surprins sa gasesc pe lista meniu si vinuri ale unor producatori renumiti la preturi acceptabile.
Nota de plata a fost in concordanta cu intreaga atmosfera, fara ca ultimele imbucaturi sa-mi ramana in gat. Preturile practicate aici sunt destul de mici, cu toate ca localul este amplasat intr-un loc unde patronii magazinelor si restaurantelor dezvolta o apetenta anormala, aproape bolnavicioasa, fata de “dospirea” preturilor fara motiv.
A, sa nu uit! Scaunul moale si masa de dimensiuni regulamentare. 😉

Mafalda

 

Restaurant / Specific Italian / Zona: Mall Vitan