Resveratrolul, la primul test pe subiecti umani

Ingredientul-minune al vinurilor rosii, banuit a fi responsabil pentru paradoxul francez (viata lunga si sanatoasa, in ciuda consumului zilnic de vin) – resveratrolul – a fost reconfirmat ca agent benefic in prevenirea diverselor afectiuni cardiace, dar si pentru tratarea inflamatiilor diverse si a diabetului, informeaza Indian Wine Academy, citand un studiu efectuat la Universitatea din Buffalo, SUA.

Publicitate
Oprisor

Resveratrolul, care poate fi gasit in stare naturala in cojile si samburii de struguri rosii, a fost pentru prima oara testat pe oameni, toate teoriile de pana acum fiind bazate exclusiv pe observatii, nu pe teste clinice. Experimentele desfasurate pana acum in Europa au studiat interactiunea dintre resveratrol si drojdii, insecte si soareci, demonstrandu-se ca resveratrolul contribuie la reducerea inflamatiilor si la blocarea radicalilor liberi.

Conform studiului publicat de catre echipa din Buffalo in „Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism”, tratarea oamenilor adulti cu extract de Polygonum cuspidatum (o buruiana comuna) continand 40 de miligrame de resveratrol a contribuit la reducerea unor inflamatii, la reducerea proceselor oxidative si la reducerea expresiei unei proteine produsa de catre celulele inflamate.

Publicitate
Casa Timis

Dr. Paresh Dandona, conducatorul studiului, a anuntat ca rezultatele sunt in masura sa conduca la aparitia unor tratamente pe baza de resveratrol, una dintre bolile care ar putea fi tratate cu succes fiind diabetul. In testele efectuate pe 20 de adulti, resveratrolul a blocat producerea unei proteine despre care se spune ca ar fi responsabila cu inducerea rezistentei la insulina. Mai mult decat atat, au existat rezultate dramatice chiar si atunci cand a fost folosita o cantitate foarte mica, mult sub o doza obisnuita de resveratrol.