Retete culinare delicioase

Restaurant Marco Polo – Hotel City Plaza****

Cluj Napoca, str. Sindicatelor nr. 9-11

Bucatar: Ioan Fatol
Mancaruri: Cotlet de berbecut cu legume gril si sos de sofran; Mousse de somon cu sos de Manciuria

fatol

Cotlet de berbecut
servit cu legume gril si sos de sofran

berbecut

Materii prime:


– cotlet de berbecut
– supa de oase de berbecut
– vinete
– ardei
– rosii
– dovlecel
– cartofi
– ulei de masline
– sare, piper
– sofran
– rozmarin
– unt, amidon

Mod de preparare:

Carnea se macereaza intre 6 si 8 ore in ulei de masline si rozmarin verde, dupa care se pune la gril pe ambele parti 3-4 minute. Pentru a ramane in mijloc roz, dupa ce se ia de pe gril se taie felii de 1 cm grosime.
Supa de oase se fierbe cu putin sofran si se leaga cu putin unt si amidon, pentru a se forma sosul de sofran.
Legumele se spala si se curata. Vinetele, dovlecelul si ardeiul gras se taie felii si se trag la gril pe ambele parti.
Cartofii se curata, se taie in 4, se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert se scot din apa si se pun la gril 3-4 minute.
Rosiile se taie in 4 si se pun pe gril 3-4 min.
Toate legumele se stropesc cu ulei de masline, se condimenteaza cu sare, piper si putin busuioc.
Se aranjeaza pe farfurie, mai intai legumele, dupa care carnea si sosul de sofran.

Gustare rece
Mousse de somon cu sos de Manciuria

somon

Materii prime:

– somon fume – 150 g
– smantana dulce – 200 g
– icre Manciuria – 50 g
– lamaie – 200 g
– piper – 10 g
– sare – 5 g

Mod de preparare:

Se mixeaza 100 de grame de somon fume impreuna cu 100 de grame de smantana dulce, sucul de la o lamaie, sare si piper, pana devine o pasta omogena.
Restul de smantana se bate putin, se adauga icrele de Manciuria, putina sare, putin suc de lamaie si se amesteca.

Mod de prezentare

Mousse-ul se pune pe farfurie cu pasul de bucatarie, se inveleste cu o felie de somon fume si se toarna sosul de manciuria alaturi.