Retete de Paste

miel-la-cuptorCristian Boerean, autorul blogului culinar de pe Vinul.Ro, vine in ajutorul gospodinelor cu o reteta de Paste inedita de pulpa de miel la cuptor, in stil mediteranean. Alte retete, aici.

„Ierburile aromatice folosite in bazinul mediteranean, uleiul de masline, sarea de mare, lamaile proaspete, contribuie si ele la reusita acestei retete si fac din ea un regal culinar”.

Incepem cu marinata, care trebuie facuta cu cateva ore inainte sau chiar din seara precedenta. Ierburile aromatice isi vor dezvolta si imbina parfumurile, ajutate de uleiul de masline.

Ingrediente:

  • o pulpa de miel
  • 100 ml ulei de masline extravirgin
  • frunzele de pe trei – patru ramurele de rozmarin proaspat
  • 1 lingurita de oregano uscat
  • 1 lingurita menta uscata
  • lingura sare de mare
  • piper proaspat macinat
  • doua linguri zeama de lamaie

Dimineata, frecam bine-bine pulpa cu marinata, presaram deasupra ceva sare de mare (cam o lingura), piper proaspat macinat, turnam zeama de lamaie.

Apoi infasuram pulpa intr-o folie alimentara transparenta si o lasam in frigider pana spre pranz, cand o dam la cuptor (in frigider trebuie sa stea minimum 3-4 ore). Asezam pulpa intr-o oala sau o tava de aragaz si o lasam la cuptor cam 50 de minute la 190-200 C sau pana se rumeneste si capata un aspect apetisant.

Se serveste taiata felii foarte subtiri cu cartofi (fierti inainte) prajiti in ulei de masline si condimentati cu rozmarin si sare de mare grunjoasa, alaturi de o salata verde, crocanta si masline verzi.

Eu fac reteta asta si la gratar, vara, in aer liber, insa invelesc pulpa (dupa ce o las cateva minute pe carbuni sa se rumeneasca complet la exterior), in folie de aluminiu groasa, din cea speciala pentru gratar (se gaseste la supermarket) si o las a se faca incet. E nemaipomenita si, in plus, capata o aroma de fum.”

cuvee-uberland-single-vineyard-2007-recas_mg_5149-tfz-300Merlot, Cabernet Sauvignon, Cuvee Uberland 2007
DOC-CMD Recas15,5% vol. alc., sec

Unul dintre cele mai bune vinuri romanesti aparute in ultimii ani. Cuvée Uberland este un cupaj de Merlot si Cabernet Sauvignon si a fost vinificat dupa o metoda asemanatoare cu Amarone. Aromele sale impresionante si profunde amintesc de trufe, piele, cacao, visine negre si coacaze. Insa, punctul sau forte este „iluzia” de dulce din final, ce acopera tonurile de ciocolata amaruie, tonuri ce provin din combinatia dintre continutul ridicat de alcool si fructuozitatea intensa.
Pret: aproximativ 100 lei

One thought on “Retete de Paste

  1. Pingback: Retete de Paste

Comments are closed.