Reuniune Carl Reh Winery la Oprisor

Saptamana trecuta a avut loc la Crama Oprisor, judetul Mehedinti, intalnirea reprezentantilor companiei Carl Reh cu distribuitorii produselor sale la nivel national. La aceasta intalnire au fost invitati sa asiste si membrii „Clubului Presa de Vin”. Cu aceasta ocazie, cei prezenti au vizitat viile de la Oprisor si au participat la o degustare de vinuri. Starea deosebita a plantatiilor de vita de vie si conditiile de vinificatie de aici au impresionat participantii. In cadrul degustarii de vinuri, au fost prezentate ultimele aparitii sub semnatura Carl Reh: un Chardonnay 2006, cu 11 gr. zahar rezidual, un vin impresionant opera vinificatorului Veronica Gheorghe si un Pinot Noir 2006, despre care majoritatea participantilor au declarat ca va fi un vin extraordinar dupa maturare.

Publicitate
Telna

Vinurile au fost insotite de renumitii Carnati de Plescoi, Carl Reh Winery fiind unul dintre sustinatorii campaniei „Revolutia Plescoi”, miscare culturala initiata de Asociatia „Clubul Presa de Vin” care-si propune sa contribuie la pastrarea si valorificarea gastronomiei si civilizatiei traditionale.

Carl Reh Winery a fost infiintata in 1994, de compania Reh Kendermann GmbH, Bingen am Rhein, una dintre cele mai moderne crame din Germania, exportatorul numarul unu de vinuri germane.

Publicitate
Telna

Sediul administrativ al companiei este in Bucuresti iar cifra de afaceri anuala este de 3.5 mil Euro, exportul reprezentand 50% din total venituri. Principala piata de desfacere o reprezinta Germania (60% din total export), unde exporta in principal vin vrac catre Reh-Kendermann.

Cele trei branduri internationale: „Val Duna”, „River Route” si „La Cetate” formeaza un concept integrat de marketing, si sunt comercializate atat la export cat si pe piata interna. Vinurile pentru export sunt imbuteliate in Germania, iar cele pentru piata romaneasca la Oprisor.