Rezerva Contelui de la SERVE, o nouă piatră de hotar în domeniul vinurilor HoReCa

Un alb 2015 proaspăt, floral, complex, vioi și mineral, din Sauvignon blanc și Riesling de Rhin. Un rose din Cabernet Sauvignon și Fetească neagră (tot 2015) suculent (fructe roșii de pădure) și revigorant, care confirmă experiența vastă în domeniu a cramei care a produs primul rose sec de pe piața românească. Și un roșu competent din recolta 2013, catifelat și fructat, din Cabernet Sauvignon și Merlot. Au fost vedetele serii la cea de-a doua vineri cu vinuri din La Mama Delea Veche, în 10 iunie. O seară în care cel mai vechi producător privat de vinuri din România – SERVE – și-a prezentat cea mai nouă gamă HoReCa: „Rezerva Contelui”.

Publicitate
Excursii

Programul lansărilor include în perioada următoare degustări în majoritatea marilor orașe. Potrivit estimărilor SERVE, Rezerva Contelui va ajunge să fie poziționată cu succes în meniurile restaurantelor la un preț între 50-60 de lei, ceea ce e de natură să le propulseze în preferințele consumatorilor ca pe un nou best seller al acestei crame. „Vinuri de foarte bună calitate, din vii mature, accesibile tuturor. Aceasta a fost dorința cu care contele Guy de Poix a pus bazele primei investiții străine din viticultura postrevoluționară a României”, a anunțat Mihaela de Poix – cea care este responsabilă, alături de fondator, de înființarea și creșterea Societății Euro-Române pentru Vinuri de Excepție (SERVE). Alături de ea în această încercare de “revoluție” este enologul Aurel Rotărescu, cel care a preluat din știința și pasiunea contelui și le-a adăugat propriilor sale abilități, pentru a duce mai departe filosofia fondatorului. Potrivit oficialilor companiei, a fost nevoie de peste două decenii de investiții în crama de la Ceptura, în viile din Dealu Mare și din Dobrogea, ca și de acumularea de suficientă experiență umană și profesională pentru ca în 2016 SERVE să fie în măsură să lanseze vinuri la asemenea raport preț/calitate.

Radu Stoica SERVEPe etichete nu sunt indicate soiurile componente la niciunul dintre vinurile din „Rezerva Contelui”, deoarece autorii au dorit să primese „stilul SERVE”. Enologul Aurel Rotărescu are astfel libertatea de a asambla în fiecare an de recoltă după inspirație, pentru a oferi o experiență gustativă mereu satisfăcătoare, la un preț accesibil.

Publicitate
IWCB

Societatea Euro-Română pentru Vinuri de Excepție (SERVE) a fost prima investiție străină în domeniu din România – în 1993. Fondatorul, contele Guy Tyrel de Poix, cetățean francez de origine corsicană, era stomatolog de profesie dar provenea dintr-o familie cu o veche istorie în domeniul vinului (Domain Peraldi). „Vinul cavalerului”, „Terra Romana”, „Millenium”, „Cuvee Amaury”, „Cuvee Charlotte” și, mai recent, „Cuvee Guy de Poix” sunt cele mai cunoscute mărci ale SERVE, sub care sunt disponibile vinurile provenind de pe cele 100 de hectare din Ceptura (Dealu Mare) și de pe cele 50 de hectare din Cogealac (Dobrogea). În urmă cu 20 de ani, această companie a fost prima din România care a oferit un vin rose sec – Terra Romana – anticipând astfel, printr-un produs pe atunci de super-nișă, un trend care avea să devină ulterior fenomen național.