Rhein Extra – un spumant cu aspiratii inalte

Momente cu adevarat emotionante au avut loc in cadrul Serilor Palatului Elisabeta, odata cu relansarea spumantului Rhein Extra sub blazonul Casei Regale de Romania.

In prezenta Majestatilor Lor Regele Mihai I si Regina Ana, a Altetelor Regale Principesa Margareta si a Printului Radu a avut loc joi, 13 aprilie 2006, acordarea statutului de Furnizor al Curtii Regale pentru Cramele Halewood, cu spumantul Rhein Extra.

Aceasta este cea mai veche marca de “sampanie” autohtona: produs inca din 1892 la pivnitele Rhein & Cie, spumantul de Azuga a devenit produs oficial al Curtii Regale in 1920 si s-a confundat cu momentele importante ale Casei Regale, fiind servit la meniul ceremoniei de incoronare de la Alba iulia, in 15 octombrie 1922.

Cramele Halewood, companie cu capital britanic, a preluat Pivnitele Rhein in 1998 si a reluat producerea spumantului dupa cele mai bune metode traditionale, cu fermentare lenta, in sticle (metoda Champenoise), din soiuri autohtone de struguri. Cuvee-ul pentru spumantul Rhein Extra are la baza un soi romanesc cu aciditate naturala foarte ridicata, Iordana, provenind de pe domeniile Halewood din Sebes (Alba). Varianta roze, Rhein Extra Brut Rose, este realizata din 70% Iordana si 30% Pinot Noir (care ofera structura si greutate acestui vin).

“Cu acest spumant vrem sa readucem Romaniei atmosfera plina de efervescenta a perioadei interbelice, un memento pentru vremurile in care se traia bine si elegant”, afirma Dan Muntean, directorul general al Grupului Halewood. “Rhein Extra il consideram raspunsul romanesc la Champagne, Cava, Prosecco sau Cremant”, mai adauga el.

Meniu

French Fresh Oysters – Stridii Frantuzesti Proaspete
Beef carpaccio with truffles – Carpaccio de vita cu trufe
Californian roll topped with Beluga caviar – Tartine Californiene cu caviar Beluga de Dunare
Rhein Extra Brut Imperial

Ballotine of duck liver with sweet jelly – Balotina de ficat de rata in jeleu dulce
Sesame prawns with sweet chili – Creveti cu susan si ardei dulce
Spoons of wild berries – Surprize cu Fructe de padure
Rhein Extra Brut Rose

Quail eggs and salmon caviar – Oua de prepelita cu icre rosii
Rhein Extra Sec

„Am impletit intr-un mod unic o selectie de arome si gusturi care sa puna in valoare finetea si rafinamentul spumantelor Rhein Extra.”
Martin White
Executive Chief
Hilton Athenee Palace