Riedel Wine Tasting Show revine la Bucuresti

Pentru a doua oara in Bucuresti, dupa succesul inregistrat anul trecut, Vinexpert va organiza Riedel Wine Tasting Show, un eveniment condus de un mastru in arta degustarii, Kornel Dura. In cadrul evenimentului, participantii vor avea ocazia sa observe felul in care forma paharului afecteaza, la nivel olfactiv si chiar si gustativ, vinurile servite.

Publicitate
Ravago

„Experimentele senzoriale” pe care le propune producatorul Riedel vor fi gazduite pe 1 octombrie de catre JW Marriott Bucharest Grand Hotel.

In degustare vor fi folosite pahare Riedel din gama Vinum, pahare din cristal cu forme dedicate fiecarui vin – Vinum Bordeaux, Vinum Burgundy, Vinum Montrachet, Vinum Sauvignon Blanc – si un pahar de vin obisnuit, ales la intamplare, dintre cele care se gasesc in mod obisnuit in restaurantele din Romania.

Publicitate
IPPU

„Exista o harta a senzorilor de perceptie a gusturilor in cavitatea bucala, a carei dispunere influenteaza modul in care distingem (inregistram) complexitatea si aromele speciale ale fiecarui vin. Forma si dispunerea buzei paharului, diferita in functie de identitatea fiecarui vin permite directionarea fiecarei inghitituri catre zona optima. De asemenea particulele aromatice din componenta buchetului vinului au greutati diferite, iar inaltimea si forma balonului sunt menite sa concentreze aromele sau sa aereze vinul pentru a evidentia diversele palete de arome, diminuind riscul de a fi puse intr-o lumina nepotrivita”, explica reprezentantii Vinexpert intr-un comunicat de presa.

Exista o harta a senzorilor de perceptie a gusturilor in cavitatea bucala, a carei dispunere influenteaza modul in care distingem (inregistram) complexitatea si aromele speciale ale fiecarui vin Forma si dispunerea buzei paharului, diferita in functie de identitatea fiecarui vin permite directionarea fiecarei inghitituri catre zona optima. De asemenea particulele aromatice din componenta buchetului vinului au greutati diferite, iar inaltimea si forma balonului sunt menite sa concentreze aromele sau sa aereze vinul pentru a evidentia diversele palete de arome, diminuind riscul de a fi puse intr-o lumina nepotrivita.