Robert Parker isi „vinde” scump semnatura

ParkerNegociantul bordelez Bordeaux Wine Selection va lansa in curand, intr-o editie limitata, o colectie cu vinuri rosii din recolta 2009, etichete cotate la 100 de puncte de catre celebrul critic Robert Parker, anunta The Drinks Business.

Publicitate
Vinarte

Numita „100/100”, selectia lui Robert Parker contine o sticla de Clos Fourtet (Saint Emilion), una de Smith Haut Lafitte (Graves), un Leoville Poyferre (St Julien) si cate o sticla de Cos d’Estournel (St Estephe), respectiv una de Pape Clement Blanc (Graves).

1073575_1527171Potrivit reprezentantilor Bordeaux Wine Selection, celebrul „cvintet” va fi ambalat intr-o cutie speciala de lemn, care va purta inscriptiile „100 points”, „Bordeaux 2009” si „Robert Parker selection”. Noul produs va fi lansat in cadrul targului Vinexpo 2013, organizat in Bordeaux. Fiecare sticla va purta semnatura criticului american, iar in cutie se va afla si un USB cu un un videoclip in care Parker isi justifica alegerile. De asemenea, cumparatorii vor primi odata cu acest pachet si un abonament anual la publicatia Wine Advocate. Cele 600 de cutii lansate pe piata vor fi comercializate la pretul de 2.000 de Euro.

Publicitate
IPPU

In 2009, Robert Parker a acordat vinurilor din Bordeaux 18 calificative maxime. De ce sa nu propunem pietei si o selectie a celor mai buni dintre cei mai buni”, a afirmat Bernard Pujol, proprietarul Bordeaux Wine Selection, adaugand ca afacerea a fost blocata in momentul in care publicatia Wine Advocate a fost preluata de catre un grup de investitii din Singapore si ca Robert Parker nu a fost remunerat pentru aceasta colaborare.