“Romania, marea deceptie” (Revue Vinicole Internationale)

Romania si Bulgaria sunt considerate de catre redactorii publicatiei “Revue Vinicole Internationale” ca fiind tarile care au deceptionat cel mai mult la ultima editie a “Concours Mondial de Bruxelles”.

Publicitate
Velvet

Potrivit autorilor unui articol aparut in numarul din luna iunie al celebrei publicatii, Romania, care a avut in concurs 43 de vinuri si a obtinut 4 medalii, si Bulgaria (o medalie, 12 vinuri in concurs) s-au situat pe ultimul loc intr-un clasament al medaliilor. Topul a fost realizat cu ajutorul raportului vinuri inscrise in concurs / medalii castigate.

Tarile cu cele mai multe distinctii primite au fost:
– Franta (14 Mari medalii de aur precum si mai multe Medalii de aur si argint)
– Chile (sapte Mari medalii de aur, 50 de Medalii de aur si aproape o suta medalii de argint)
– Australia (noua Mari medalii de aur, sapte Medalii de aur si 22 de argint)
– Portugalia (cinci Mari medalii de aur)
– Spania (cinci Mari medalii de aur).

Publicitate
Velvet

Printre surprizele acestei editii a CMB 2007 s-au numarat Luxemburgul – care a primit pentru vinurile sale patru Mari medalii de aur, 13 Medalii de aur si 8 de argint – si Liban – cu o Mare medalie de aur, patru de aur si cinci de argint. In concurs au fost inscrise 5.735 de bauturi, din care 5.460 au fost vinuri iar 275 distilate.

In total au fost acordate 1.640 de distinctii, conform normelor Organizatiei Internationale Vitivinicole, potrivit carora in cadrul unui concurs international pot fi acordate un numar de distinctii egal cu 30% din numarul total de probe. Astfel, au fost acordate 52 Mari medalii de aur, 511 medalii de aur si 1.157 medalii de argint.