Romania medaliata la Competitia Internationala Culinara Europe-Asia 2011

Echipa Romaniei a obtinut trei medalii de bronz in cadrul Competitiei Internationale Culinare Europe Asia, eveniment desfasurat in perioada 15-18 martie, in orasul Ecaterinenburg, Rusia, se precizeaza intr-un comunicat de presa al Asociatiei Culturale Euro Est Alternativ (ACEEA).

Publicitate
Ravago

Romania a fost reprezentata de catre echipa ACEEA, compusa din Iulia Dragut (presedintele ACEEA), Radu Zarnescu (coordonatorul echipei), Gabriela Galben (director de marketing al Hotelului Unirea – Iasi), Mihai Campeanu (concurent, director de restaurant al Hotelului Unirea – Iasi), maestrul Marius Tifachi, (Hotel Unirea – Iasi) si Marian Timofti (concurent si invitat special al Asociatiei de Somelieri din Rusia, reprezentantul Federatiei Somelierilor din Romania).

Echipa Romaniei s-a inscris la categoria de proba practica pentru echipe nationale de seniori (bucatarie, servire in sala si asociere cu bauturile) unde a prezentat urmatorul un meniu din care au facut parte urmatoarele preparate „Tartar de pastrav cu icre negre, bulete de somon afumat, castravete sote, sos de lamaie cu ulei de masline”, „File de biban de mare cu sparanghel la gratar, cartofi noi prajiti in untura de rata, zucchini sote si sos de sampanie”, „Piept de curcan la cuptor, piept de rata prajit la tigaie, muschi de caprioara la cuptor, sos marsala cu portocale si prune uscate, zucchini, patrunjel si dovlecel sote”, „Soufle din branza aromat cu vanilie si para aromata cu vanilie si ghimbir si sos de coacaze rosii”. In urma punctajului acumulat, echipa Romaniei s-a clasat pe locul trei in ierarhia celor 28 de tari participante.

Publicitate
IPPU

De asocierea preparatelor culinare cu vinuri s-a ocupat somelierul Marian Timofti, acesta prezentand alaturi de felurile de mancare urmatoarele vinuri: Cuvee D’oro Vinarte, Vermentino di Sardegna, Nearco 2002 – Montalcino, Olmaia 2002 Montalcino, Brunelo de Montalcino Biondi-Santi 2003.

La sfarsitul discutiilor, somelierul Marian Timofti a incantat audienta cu o prezentare de vinuri de exceptie. A fost pentru prima oara cand intr-o competitie internationala de bucatari a facut parte si un somelier roman. Federatia Romana a Somelierilor si-a exprimat dorinta de a continua colaborarea cu ACEEA. Presedintele Sergiu Nedelea a confirmat prezenta somelierilor in viitoarele competitii conform parteneriatului dintre organizatii (ACEEA si FSR).

2 thoughts on “Romania medaliata la Competitia Internationala Culinara Europe-Asia 2011

  1. Bravo! Mare placere sa citesc ca Romania isi capata meritata valoare la un concurs international. Mai ales bravo sommelierului. Avem nevoie de cate mai multe persoane pregatite profesional in Romania. Succes in viitoarele competitii!!!

  2. Ce poti sa spui ? Felicitari si sa auzim de succese mai mari si repetate. Ma bucur ca somelieria din Romania este pe un trend ascendent. Inca o data : bravo !

Comments are closed.