Romania, semifinalista la „Best Sommelier of the World”

In perioada 18-21 mai a avut loc pe insula Rhodos, Grecia, cea de-a XII-a editie a concursului „Best Sommelier of the World”, manifestare ce desemneaza o data la trei ani cel mai bun somelier din lume. Romania a fost reprezentata de Doru Dumitrescu, somelierul roman numarandu-se printre semifinalistii concursului.

Publicitate
Vinarte

La editia de anul acesta au participat somelieri din 45 de tari, numarul total al invitatilor si expozantilor depasind 400de persoane.

In finala concursului au ajuns patru candidati: Eric Zwiebel (Franta), Andreas Larsson (Suedia), Paolo Basso (Elvetia) si Gerard Basset (Marea Britanie). Acestia au trebuit sa sustina mai multe probe practice si teoretice, in urma carora, reprezentantul Suediei, Andreas Larsson, a primit titlul de campion mondial al „Best Sommelier of the World”.

Publicitate
IWCB

Comitetul tehnic ce a jurizat competita a fost alcatuit de catre somelieri faimosi, fosti campioni mondiali: Giuseppe Vaccarini, director in cadrul Asociatiei Internationale a Somelariei (campion la Estoril 1978), Serge Dubs (campion la Paris 1989), Philippe Faure-Brac (campion la Rio de Janeiro 1992), Shynia Tasaki (campion la Tokyo 1995), Oliver Poussier (compion la Montreal 2000) si Enrico Bernardo (campion la Atena in 2004).

Competitia „Best Sommelier of the World” a fost infiintata de catre „Asociatia Internationala a Somelariei” in anul 1969 si este organizata o data la trei ani.

Sergiu Nedelea -20 mai 2007 Rodos- Grecia