Romanian Cult Wines @Wine-Wine Evening

Vinurile românești de excepție au reușit să adune  la hotelul Novotel din București, într-o seară de sâmbătă a lunii decembrie, aproape 100 de pasionați de gastronomie, vin și discuții de calitate.

Publicitate
Excursii

A doua conferință Wine-Wine Evening, organizată de Wine_in_Business, primul centru acreditat WSET din România, a adus în atenția publicului câteva subiecte de interes. Vinurile premium românești, soiurile autohtone, asocierea preparatelor culinare românești cu vinul, dar și problemele din sectorul ospitalității sau spirtoasele românești au fost teme dezbătute în cadrul evenimentului.

DSC_0613Oliver Bauer, enolog al cramelor Știrbey și Bauer, a prezentat o verticală de Crâmpoșie Selecționată Știrbey 2008-2012, explicând evoluția producției de la an la an și demonstrând potențialul acestui soi, insuficient exploatat.

Publicitate

Imre Szakács-Orha, inițiator al conceptului Wine-in-Business şi primul trainer acreditat Wine and Spirit Education Trust pentru România, care a fost și gazda întâlnirii, a prezentat o colecție de șase vinuri roșii românești de excepție.

Virgil Mănescu a povestit audienței atât despre tradiția ospitalității românești, cât și despre viitorul acesteia și trenduri în domeniu, la nivel internațional.

Bogdan Nicolae, preşedintele Asociaţiei Barmanilor Profesionişti din România, a vorbit despre spirtoasele românești și a prezentat un coktail apreciat de public, pe bază de afinată.

Gustările serii, inspirate din bucătăria tradițională românească au fost pregătite de Liviu Chiorpec și Kristof Ladislau.

Seara s-a încheiat cu un program de socializare în foaierul de la Novotel, pe acordurile trupei  Koszika & The Hotshots din Târgu Mureş.

Organizatorii au anunțat deja că a treia ediție a evenimentului, din data de 7 mai 2016, va avea ca subiect de dezbatere femeile în industria vinului.