Românul Răzvan Macici, enolog șef al grupului Distell

După un deceniu și jumătate la Nederburg Wines, românul Răzvan Macici va prelua poziția – nou creată la nivelul grupului Distell (proprietar al Nederburg Wines) – de “head winemaker” al întregii companii, începând cu data de 1 iulie 2015. Informația a fost anunțată de blogul Wineonaplatter.com, care remarcă și faptul că, în afară de supervizarea calitativă a întregului portofoliu de vinuri Distell, Macici va conduce, de asemenea, un program menit să promoveze inovarea în cadrul grupului, și va funcționa ca un “wine ambassador” al companiei, relaționând cu criticii de vinuri, formatorii de opinie și distribuitorii din principalele piețe țintă ale grupului.

Publicitate
IWCB

Potrivit directorului de producție al Distell, Johan Venter, citat de wineonaplatter.com, numirea constituie un pas-cheie în strategia firmei: “Vinurile de înaltă calitate au un rol din ce în ce mai important în portofoliul nostru, pe măsură ce creștem și ne dezvoltăm pe piețe  globale. Noul post va stimula și orienta excelența în producerea vinului, mărind avantajul nostru competitiv. Macici va continua să influențeze vinificația la Nederburg, dar va contribui și la crearea celorlalte vinuri ale grupului”.

Răzvan Macici este enologul consultant al Cramei Atelier (M1. Crama Atelier), aparținând grupului Murfatlar, fiind și artizanul calitativ al vinurilor produse de divizia premium a producătorului dobrogean.

Publicitate
IPPU