Romeo y Julieta la Cognac Club Remy Martin

Ultima intalnire a Cognac Clubului Rémy Martin, organizata la sfarsitul lunii martie, la Hotelul Howard Johnsonn, a avut ca “obiect de analiza” cognac-ul Rémy Martin VS, distilat care, potrivit organizatorilor clubului, va fi retras de pe piata romaneasca si redirectionat catre pietele estice, precum Rusia si Asia.

Publicitate
Vinarte

Brand managerul Rémy Cointreau, Ana Maria Sterian, a precizat ca motivul retragerii este acela ca producatorul vrea sa opreasca treptat productia acestui tip de produs, pentru a redirectiona intreaga cantitate de eaux de vie Petite Champagne catre productia de cognac-uri superpremium. Rémy Martin Very Special, un distilat plin de viata, ce aminteste de fructele de vara, cu usoare arome de stejar, este recomandat de producator indeosebi pentru realizarea cocktail-urilor. Un exemplu de acest fel a fost prezentat in premiera la Cognac Club Rémy Martin, cocktail-ul purtand numele creatorului sau, somelierul Achim: o parte cognac Rémy Martin VS si doua parti 7 Up se amesteca in paharul plin cu gheata, la care se adauga coaja rasa de lamaie.

In cadrul evenimentului, a fost anuntat si parteneriatul clubului cu Brands International, importatorul si distribuitorul exclusiv in Romania al marcii Habanos, cei prezenti putandu-se delecta cu tigarile de foi Romeo y Julieta Coronitas en Cedro.

Publicitate
IWCB

“In Romania, trabucurile reprezinta inca un produs perceput ca fiind exclusivist, ce are un public restrans… Pentru degustarea de Rémy Martin VS din cadrul Cognac Clubului am adus Romeo Y Julieta Coronitas en Cedro, un brand de la Habanos ce dateaza inca din 1875 si care desavarseste bautura prezentata” ne-a declarat Raluca Maria Dorobantu, product manager Brands International Romania.

Somelierul Laurentiu Achim, master of ceremony al Cognac Clubului, a precizat ca secretul asocierii Romeo y Julieta Coronitas en Cedro cu Rémy Martin VS consta in faptul ca “VS-ul reprezinta prima varsta a cognac-ului si de aceea se potriveste foarte bine cu tigara de foi mici, Romeo y Julieta Coronitas Cedro. Ambele trebuie baute si fumate in scurt timp, in maxim 30 de minute. Aceasta combinatie poate reprezenta un bun antreu al unei mese, pe care o inchei cu un XO Rémy Martin asociat unui Churcill, Double Corona.”

Habanos SA comercializeaza in prezent o gama de produse ce acopera peste 240 de modele in cadrul celor 27 de marci premium ale sale, precum Cohiba, Montecristo, Romeo y Julieta, Partagás, Hoyo de Monterrey, H. Upmann, Punch, San Cristóbal de la Habana, Trinidad, Cuaba, Punch, El Rey del Mundo si multe altele.