Rotenberg degustat de criticul elvetian Pierre Thomas

Renumitul critic de vinuri Pierre Thomas, unul dintre cei mai cunoscuti specialisti din Elvetia, a publicat la inceputul lunii august in revista HTR Hotel Revue si pe site-ul Thomasvino.ch un amplu material despre Cramele Rotenberg si despre proprietarul companiei, Mihail Rotenberg.

Pierre Thomas a vizitat la inceputul verii mai multi producatori din regiunea Dealu Mare, cel mai important punct de pe agenda sa fiind Cramele Rotenberg. Jurnalistul elvetian aminteste in acest articol despre trecerea „aproape naturala” a proprietarului Cramelor Rotenberg de la tehnologia „high tech” la vinurile „manufacturate” in regiunea Dealu Mare, pe care o descrie ca pe o „mica Toscana, datorita reliefului si caselor boieresti”. „Primavara, ciobanii pasc turmele de oi pe dealuri, printre pomi fructiferi si plantatii de vita de vie, imprastiate sau necultivate”, scrie Pierre Thomas, precizand ca „romanii au o relatie destul de ambigua cu proprietatea. Chiar daca si-au recastigat proprietatile, familiile din zona prefera sa nu faca nimic cu aceste terenuri, lasandu-le in paragina”.

In articolul sau, criticul de vinuri elvetian vorbeste despre pasiunea lui Mihail Rotenberg pentru vinurile realizate dupa metode traditionale, fara prea multe interventii ale tehnologiei moderne, cu accent pe soi si pe terroir. De asemenea, acesta mai aminteste si de telul lui Mihai Rotenberg de a crea „cel mai bun Merlot din Romania”, facand referire si la degustarea de Merlot-uri realizata de Vinul.Ro, in care Merlot Cramele Rotenberg 2006 a primit cel mai mare punctaj (86 de puncte din 100).

4 thoughts on “Rotenberg degustat de criticul elvetian Pierre Thomas

  1. Criticul elvetian Pierre Thomas a fost invitat si in perioada de fermentare pentru a vedea tomberoanele de la REBU in care fermenteaza cel mai bun Merlot din Romania? As fi foarte curioasa sa aflu pararea domniei sale despre noul mod de fermentare “ca-n Romania”, ca doar la noi “merge si asa”.

  2. Presupun ca cei care comenteaza aici nu au baut merlotul de care se vorbeste. E un vin minunat ! Trebuie multa si neguroasa prostie sa te superi pe un vin atat de bun………si pe metodele naturale prin care sunt produse.

  3. presupun ca cel,sau cea care semneaza :nomatrix says , este familiarizat cu metoda de a obtine alcool din pufoaica si de aceea nu recunoaste faptul ca un vas in care se frmenteaza un prosus trebuie sa indeplineasca niste conditii(indiferent de destinatia principala a vasului respectiv),domnul , sau doamna care a comentat articolul s-a interesat daca acest vas are certificat pt a putea fi folosit si la lichide alimentare? sau macar a vizitat creama respectiva si s-a documentat daca acele vase se mai folosesc si la altceva,sau daca in momentul acxhizitionarii ele au fost NOI ,sau FOLOSITE? este pacat sa arunci cu noroi in cineva ,asta daca nu ai alte interese de aparat ,sau intr-o relatie directa procucatorul vinului ROTENBERG nu te-a intrecut in calitatea acesti prosus.

Comments are closed.