Rouge de Roumanie, primul cupaj de Samburesti ales cu juriu (galerie foto)

Domeniile Samburesti a lansat, la sfarsitul lunii mai, la Clubul Loft din Bucuresti, primul cupaj rosu din portofoliu, Rouge de Roumanie, intr-o maniera mai putin obisnuita pentru piata romaneasca.

Publicitate
Domeniul Bogdan

Cupajul de Cabernet Sauvignon si Merlot din recolta 2011, a fost selectat dintr-o serie de cinci vinuri, cu proportii diferite ale soiurilor, de catre o comisie de jurizare din care au facut parte critici de vin, enologi, jurnalisti de vin, bloggeri de vin si gastronomie si chefi bucatari renumiti. Degustarea s-a desfasurat intr-un cadru relaxant, urmand rigorile stricte ale concursurilor de profil, iar punctarea vinurilor s-a facut pe fise agreate de Organizatia Internationala Vitivinicola. In urma centralizarii rezultatelor, juriul a ales vinul cu cea mai buna structura si echilibru si cu cel mai bun potential de evolutie, cupajul avand in compozitie 60% Cabernet Sauvignon si 40% Merlot.

Evenimentul a fost urmat de o degustare in cadru mai larg alaturi de personalitati ale vietii sociale si trend setteri din domeniu. Potrivit organizatorilor, acest eveniment se doreste a fi primul dintr-o serie intreaga de evenimente ce marcheaza rebrandingul Domeniilor Samburesti.

Publicitate
Caloian

Domeniile Samburesti este o divizie a holdingului Valvis Holding, incepand cu 2005 si exploateaza aproximativ 500 de hectare. Lucrarile de replantare cu vita nobila au fost demarate in 2007, iar pana in prezent s-au replantat 230 hectare. Din 2005 pana in prezent, investitia la Domeniile Samburesti se ridica la peste 12 milioane de euro.

Gamele de vinuri comercializate de podgoriile Domeniile Samburesti sunt: Samburelul de Olt – vinuri din categoria consummer, Domeniile Samburesti – vinuri premium destinate marilor retaileri si Chateau Valvis – vinuri de colectie, prezente doar in Horeca sau in magazinele specializate.