Roxana, păstorița hipsterilor de la Rotenberg

Anii de ucenicie în lumea vinului (aproape trei la număr) și i-a petrecut în echipa Vinul.Ro, organizând cu energie ”Primăveri în Rose” sau alte evenimente (pe atunci) inovative, cercetașul care descoperea cele mai ”hip” localuri și care dădea startul degustărilor din redacție, fiind prima cu paharul pregătit. Simpatica nostră ex-colegă, Roxana Ana (da, Roxana este prenumele ei) ocupă, în prezent, de alți trei ani, funcția de Marketing Manager la Crama Rotenberg.

Publicitate
Ravago

Este încă incert în istoria Vinul.ro dacă Roxana ne-a surprins prima dată cu capacitatea de a degusta vin începând de la ore matinale sau cu cea de a ingera kilograme întregi de bomboane. Pasiune care a condus-o, la un moment dat, în pragul de a accepta de la verosul și exploatatorul ei șef, Cezar (Ioan), plata salariului în bomboane Skittles. Asta până când a văzut reclama la Skittles.

Roxana AnaLăsând gluma la o parte, Roxana este o fată cât se poate de serioasă. La vârsta de 28 de ani se ”laudă” cu o vechime de 6 ani în lumea vinului. Deși a urmat cursurile Facultății de Comunicare și Relații Publice, apoi a făcut un Master de Brand Management (ambele în cadrul SNSPA) și primul an a lucrat ca Junior Project Manager la Saga Business & Community, s-a contaminat, cumva, de vin. Pentru că ”îi place, o intrigă și o motivează să îl descopere iar și iar.”

Publicitate
IPPU

A continuat să învețe, atât din zbor, cât și organizat: a urmat cursurile WSET (este absolventă a nivelului 2) și cursurile de somelier Wine Taste (susținute de Sergiu Nedelea).

Spune că îi plac oamenii care se strâng în jurul paharului de vin; atât cei din cramă, care crează cu devotament și pasiune vinuri excepționale, cât și cei care au descoperit sau sunt curioși să descopere tainele lui. ”Șunt oameni cu adevărat frumosi, care te inspiră, te motivează și de la care ai ce învăța. Mă simt cu adevărat norocoasă că am crescut profesional printre ei.”

Ca o notă personală, dincolo de ceea ce mi-a spus ea oficial și serios mai sus, eu vă pot spune și că Roxana adună, în jurul ei, o gașcă foarte numeroasă de oameni tineri, frumoși (că tot ne place expresia asta și ne ferim de termeni precum ”hipsteri”) și, culmea, pasionați de vin. Care o urmează la toate evenimentele pe care le organizează sau la care participă.

Despre vinurile Cramei Rotenberg îmi povestește, așa cum mă așteptam, numai lucruri frumoase. Dar are și argumentele necesare ca să mă convingă: ”Sunt vinuri artizanale cu personalitate, vinificate tradițional într-o cramă gravitațională, în care totul este produs la nivel micro, butoi cu butoi, ciorchine cu ciorchine, cu un accent deosebit pe calitate și nu pe cantitate.”

Syrah de la Clos de Colombes, Ispita de la Crama Oprișor, Orange de la Crama Bauer, Anima 3 Fete Negre de la Aurelia Vișinescu și Cuvee Alexandru. Restaurantele bucureștene aflate în topul preferințelor ei sunt: Voila Bistro, Zexe, Tasting Room, Frudisiac și Don Vito.

Contacte
roxana.ana@rotenberg.ro
0727.020.534