Rusia va negocia direct cu producatorii moldoveni de vin

Seful Serviciului Sanitar rus „Rospotrebnadzor”, Ghenadi Oniscenco, a anuntat oficial intreruperea oricaror negocieri cu autoritatile din Republica Modova, in problema calitatii vinurilor exportate catre piata rusa, dupa ce documentul cu propunerile Moldovei a fost analizat si respins informeaza jurnal.md. Inainte de declansarea noului „razboi al vinurilor”, Rusia a rebutat peste un milion de litri de vin produs in Republica Moldova, invocand un continut ridicat de dibutilftalat.

Publicitate
IWCB

„Nu avem incredere nici in reuniunile si nici in corespondenta cu structurile guvernamentale ale Republicii Moldova, asa ca vom invita la discutie expertii moldoveni in industria vinicola, pentru a pune un punct logic dezbaterilor pe acest subiect. Colaborarea cu pseudo-conducatorii ramurei vinicole din Moldova a fost intrerupta”, a declarat, Ghenadi Oniscenco, conform presei moldovene, adaugand ca se poarta discutii cu toate companiile rusesti, care importa vin moldovenesc.

„Facem acest lucru, pentru a stabili contacte directe de afaceri cu reprezentantii industriei vinicole moldovenesti. In plus, actiunile noastre coincid si cu politica aprobata de Guvern in ceea ce priveste reducerea consumului de alcool in Rusia si schimbarea structurii consumului prin trecerea de la bauturile alcoolice tari la cele usoare”, a mai precizat Oniscenco.

Publicitate
IWCB