S-a lansat Merlot Principele Radu, de la Via Regala de pe Domeniile Tohani (galerie foto)

NIC_0308

Publicitate
Domeniul Bogdan

Marti, 2 decembrie, in cadrul unui eveniment de gala desfasurat la Hotelul Hilton din Capitala, in prezenta membrilor familiei regale, a fost prezentat oficial publicului primul vin obtinut de pe o parcela apartinand familiei regale a Romaniei.

Principele Radu, un Merlot din zona Tohani, este realizat de Domeniile Tohani de pe o suprafata foarte mica, de numai 0,7 hectare, numita Via Regala, acest proiect luand fiinta ca urmare a traditiei de asociere a familiei regale cu produsele traditionale romanesti.

Publicitate
IPPU

Potrivit presedintelui Organizatiei Somelierilor din Romania 2011, Marian Timofti, cel care a si prezentat oaspetilor vinul, e vorba despre “un Merlot de mare clasa, rubiniu-indigo, extractiv, care se distinge prin arome de fructe dulci, ca ciresele negre si murele coapte, alaturi de note de trandafir tomnatic si coacaze negre; complexitatea acestui vin este sporita de nuantele de frunza de tutun, piele tabacita, con de brad si ciocolata amara”. Timofti a mai subliniat in prezentarea sa caracterul suculent si elegant al acestui Merlot, precum si postgustul prelung, dar si un potential de invechire de mai multi ani.

Potrivit producatorului, acest vin se doreste o “intruchipare a traditiei, a bogatiei si a artei romanesti a vinului”.