Feteasca neagră este soiul vedetă la cea de-a treia ediție a Salonului de vinuri Millesime, care are loc între 3-5 septembrie în pitoreasca Cetate Oradea. Publicul va putea degusta zeci de Fetești, dar și sute de alte vinuri din diferite podgorii ale României (și din import), și va putea asista la prezentările susținute de enologi consacrați, dar nici socializarea și distracția nu au fost neglijate de organizatori – Asociația pentru cultura și civilizația vinului Millesime. Structura salonului presupune existența unei expoziții cu degustare, în care sunt prezenți 24 de producători și importatori, un program de masterclass-uri și workshopuri și activități conexe (oenogastronomice) la mai multe restaurante partenere din oraș. Salonul va fi deschis vizitatorilor după următorul program: vineri, 3 septembrie, între orele 14:00 – 20:00, sâmbătă, 4 septembrie, între orele 12:30 –20 :00, iar duminică, 5 septembrie, între orele 11:00 – 20:00.
Millesime este un spațiu de întâlnire al producătorilor, importatorilor și iubitorilor de vin din Oradea, dar și din restul țării
Potrivit organizatorilor, “comunitatea din care facem parte și în care vă invităm să intrați a trecut prin majore schimbări în ultimii ani. Spațiul public, comunitatea, turismul, cultura și bunul gust au ajuns să fie referințe la nivel național. Locația unică în care se desfășoară Salonul, Cetatea Oradea, este cel mai vizitat obiectiv turistic din oraș, care timp de trei zile va deveni punctul de atracție al tuturor iubitorilor de bun gust”. Asociația pentru cultura și civilizația vinului Millésime din Oradea s-a dedicat culturii și civilizației vinului, educării consumatorilor și promovării vinului românesc încă din 2010. “Un scop permanent al Asociației și al Salonului Vinurilor Millésime, este acela de a crea condițiile necesare pentru a ne bucura împreună de vinuri de calitate și de diversitatea acestora. Misiunea pe care ne-o asumăm pentru vinul românesc este aceea de a susține și promova soiurile de struguri autohtone, producătorii și vinurile de calitate, cu scopul de a avea un consumator informat și educat care să recunoască, să prețuiască și să plătească, calitatea vinurilor românești” – acesta este “manifestul Millesime”.

Detalii suplimentare despre Salonul Millesime
Mai multe despre eveniment puteți găsi pe site-ul Asociației și pe pagina de Facebook a evenimentului, iar filmulețele edițiilor anterioare pot fi vizionate aici.
O mențiune importantă a ediției 2021 e legată de criza sanitară care afectează între globul: în concordanță cu actuala situație epidemiologică, persoanele care doresc să participe la eveniment sunt nevoite să facă dovada uneia dintre situaţiile de mai jos:
* adeverință de vaccinare, care va atesta încheierea procesului de vaccinare, la 10 zile de la realizarea rapelului, aceasta urmând a se prezenta împreună cu un act de identitate;
* test RT-PCR pentru SARS-CoV-2 realizat cu maximum 48 de ore înaintea începerii evenimentului;
* testare cu un test destinat diagnosticării rapide a virusului SARS-CoV-2. Accesul în sală se va face doar în baza unui test cu un rezultat negativ, ce va fi realizat în ziua evenimentului;
* au trecut prin boală şi pot face dovada prezenţei anticorpilor printr-un document medical, care nu va fi mai vechi de 90 de zile.
Redactor: Tamara Timofti