Sampanie Taittinger ambalata in piatra

Taittinger a anuntat ca pregateste o editie limitata de Comtes de Champagne, cuvee-ul de legenda al producatorului din Champagne, ambalata in cutii realizate din piatra, pentru a celebra aniversarea celor 800 de ani de la constructia catedralei din Reims, potrivit Drinks Business.

Publicitate
Oprisor

Conform reprezentantilor Taittinger, ambalajul din piatra, a carui greutate atinge 30 de kilograme, a fost realizat din piatra folosita pentru renovarea catedralei, construita in 1211. Pentru aceasta editie limitata Comtes de Champagne, recolta anului 2000, au fost pregatite doar 100 de cutii, care vor fi vandute doar prin catedrala din Reims. Cutia din piatra este realizata in totalitate din piatra, la randul ei fiind ambalata intr-o cutie din lemn de stejar, prevazuta cu roti si maner pentru a putea fi manipulata.

Taittinger va lansa de asemenea un numar limitat de sticle Comtes de Champagne 2000, ambalate in cutie din carton, in interiorul acesteia gasindu-se fotografii ale interioarelor catedralei. Acest lot este format din 800 de sticle, cu trimitere la aniversarea catedralei.

Publicitate

Comtes de Champagne Blanc de Blancs, cuvee-ul prestige al casei Taitinger, este realizat numai din Chardonnay, in anii exceptionali si maturat in sticla timp de 10 ani

Casa Taittinger a fost infiintata in 1734 ca Maison Fourneaux Forest, insa numele pe care il poarta azi l-a primit in 1930, cand Pierre Taittinger a introdus Chardonnay-ul ca soi de baza in productia de champagne. Odata cu lansarea, in 1957, a Comtes Blanc des Blancs, Tattinger a atins o notorietate globala, pe care a avut grija sa o sustina permanent cu produse exceptionale, prin pastrarea tehnicilor traditionale de productie si prin pastrarea unei atmosfere intime, de familie, in jurul intregului portofoliu.

Astazi Taittinger a ajuns la o productie anuala de 5 milioane de sticle (podgorie de 260 de hectare), in cramele casei fiind tinute la pastrat peste 25 de milioane de sticle. Aproape doua treimi din productie merge la export, printre principalele piete de desfacere numarandu-se Statele Unite, Marea Britanie sau Germania. Notorietatea si calitatea vinurilor sale, a facut ca Taittinger sa colaboreze cu linii aeriene de lux precum Emirates Airlines, Qantas sau Asiana Airlines.

In Romania Taittinger este reprezentat si distribuit de compania Heinrig Distribution.