Schimbari la presedintia OIV-ului

In cadrul adunarii generale a Organizatiei Internationale a Viei si Vinului din acest an, ce a avut loc la Izmir, Turcia, a fost ales un nou presedinte al OIV in persoana Claudiei Inés Quini (Argentina), care il va inlocuit pe Yves Bénard (Franta). Acesta din urma detinea functia de presedinte din anul 2009, fiind ales in cadrul adunarii generale de la Zagreb, Croatia.

Publicitate
Ravago

Nascuta in regiunea argentiniana Mendoza, Claudia Inés Quini a urmat specializarea de inginerie chimica de la Universitatea nationala tehnologica, dupa care s-a specializat in managementul vitivinicol. Este sef adjunct pe cercetare la Institutul National pentru Vitivinicultura a Argentinei (INV). “Trebuie sa revizuim prioritatile strategice ale OIV pentru a avea o imagine mai corecta a pietei vinului care sa ne permita sa anticipam viitoarele trenduri, cum ar fi de exemplu cresterea cererii pentru bauturi slab alcoolizate sau dezalcoolizate de origine vitivinicola” a declarat Claudia Quini in prima declaratie oficiala din functia de presedinte O.I.V.

Unul din obiectivele OIV va fi si de a mari organizatia prin cooptarea tarilor vitivinicole din Asia si America. In acest moment OIV-ul are 45 de state membre care reprezinta 80 % din tarile producatoare de vin.

Publicitate
Oprisor

Yves Bénard, fostul presedinte va prelua functia de prim vice presedinte al OIV. In perioada mandatului sau a reusit sa creasca numarul de membri prin aderarea Bosnia-Herzegovina si India si consolidarea relatiilor cu China, al cincilea consumator de vinuri.