Se da startul la Barmaniada – editia 2010

Articol scris de Cristina Stanescu, BonChef.Ro

Publicitate
Vinarte

Barmaniada, competitia nationala pentru cei mai buni barmani, se afla anul acesta la a doua editie. Concursul are loc la Tonka Soul Caffe din Bucuresti si se desfasoara pe parcursul a cinci etape, in perioada 31 august – 14 decembrie 2010. La final, cel mai experimentat dintre barmani va castiga 1000 de euro. 

La cele cinci etape ale concursului – Speed Service, Barista, Mixologie, Somelier, Working Flair & Exhibitio – pot participa barmani din toata tara. Procesul de selectie consta intr-un test teoretic, in urma caruia vor intra in competitie doar primii 15 concurenti, cu cele mai bune note. Juriul este format din reprezentanti nationali si internationali de specialitate, presa si traineri din domeniul Horeca.

Publicitate
IPPU

Vor fi premiate primele trei locuri ale fiecarei probe, premiul cel mare fiind castigat de cel care aduna cel mai mare punctaj la toate cele cinci probe. Prima proba, Speed Service, unde barmanii sunt apreciati pentru viteza de preparare a cocktailurilor si servire a berilor, a avut loc pe 31 august. Urmeaza Barista, proba cafelei, unde participantii se intrec in preparat espresso, capuccino si cocktailuri cu cafea, pe 21 septembrie. Pe 19 octombrie, la Mixologie, concurentii isi etaleaza talentul creativ in prepararea amestecurilor licoroase, iar pe 16 noiembrie la Somelier, au posibilitatea sa deguste si sa serveasca mai multe tipuri de vin. Ultima proba, Working & Exhibition Flair, aduce in lumina o prestatie de 5 minute in care concurentii au sansa de a prepara bauturi intr-un mod cat mai spectaculos.

Competitia isi propune sa construiasca o imagine de calitate a oamenilor din spatele barului si sa incurajeze evolutia profesionala a acestora.