Seara cu Merlot-uri de la Crama Rotenberg

Vinurile Emeritus, Merlot Ceptura (numit si Clasic de catre producator), Primus si Notorius au fost liantul de socializare a invitatilor Cramei Rotenberg din seara de 28 iunie, de la restaurantul Negresco, fosta “bodega” a Carului cu Bere, de pe strada Stavropoleos, din centru vechi al Bucurestiului.

Publicitate
IWCB

Toate cele patru vinuri, productii ale anilor 2008 si 2007 sunt deja la dispozitia consumatorilor in magazinele de specialitate si restaurante, evenimentul de la restaurantul Negresco avand ca obiectiv

oferirea unei noi ocazii de le vedea evolutia, pentru cei care le cunosteau deja, sau de a le cunoaste pentru cei care nu avusesera inca ocazia sa le deguste.

Publicitate

Amfitrionul serii au fost proprietarul cramei din Dealu mare, Michael Rotenberg si presedintele Organizatii Somelierilor din Romania -2011, Marian Timofti care au indrumat invitatii in degustarea vinurilor de Ceptura, vinuri care, desi provin din acelasi soi, aceeasi zona, uneori chiar de pe acelasi deal, au personalitatti diferite: Emeritus si Notorius evidentiidu-se printr-o masculinitate data de taninurile de baric (Emeritus 95 % maturare in baric) sau din semintele pe care a fost macerat (Notorius), masculinitate domesticita de aromele de fructe rosii, uscate. Merlot “clasic” si Primus valorifica doua dealuri diferite, Dealul lui Stelus, respectiv Valea Oancei, a caror potential vitivinicol a fost evidentiat de oenologul Liviu Grigorica prin accentuarea complexitatii aromelor de fructe si condimente, cu un efect mai matasos asupra papilelor gustative.

Restaurantul gazda a fost deschis in toamna anului 2011 si daca din punct de vedere arhitectural imbina trecutul cu modernismul, bucataria este o imbinare a preparatelor romanesti cu delicatese frantuzesti. Vinoteca restaurantului, desi ascunsa in subsolul restaurantului este un punct forte a localului prin design dar si datorita colectie de vinuri romanesti si internationale pe care o gazduieste.