Seara frantuzeasca cu Vinimondo

In seara de 26 iulie, restaurantul Negresco de pe strada Stavropoleos, din Centru Vechi al Bucurestiului, a gazduit o degustare de vinuri a importatorului Vinimondo, vinuri pe care doritorii le pot regasi in meniul restaurantului gazda.

Publicitate
IWCB

Alaturi de importatorul Vinimondo, reprezentat de managerul general Liviu Gututui, moderatorul serii somelierul Laurentiu Achim a condus degustarea intr-un stil aproape pedagogic, punctand constiincios etapele degustarii, dar si calitatile vinurilor prezentate.

Invitatii au fost primiti in jurul orei 19 cu un cremant de Bordeaux numit Bad Girl, etichetatat contrar asteptarilor in roz “bombon”. Vinul este produs de casa de vinuri Thunevin, Bordeaux, din struguri atent recoltati manual din nordul zonei Entre Deux Mers. Cupaj de trei soiuri Sémillon, Cabernet franc si Muscadelle, vinul se bucura de o prospetime data de o buna aciditate, bine imbinata cu aromele de fermentatie.

Publicitate
VinLaMunte

Primul vin linistit al serii de la Negresco a fost un Riesling (de Rhin) alsacian din 2009 al producatorului Leon Beyer. Un vin elegant cu un nas tipic, dominat de puternicele arome primare de petrol, sustinute de o aciditate foarte buna, care reuseste sa echilibreze alcoolul din final. Membrii familiei Beyer sunt viticultori din tata in fiu inca din 1580. In 1867, Emile Beyer a fondat casa de vinuri care astazi este recunoscuta pentru gama proprie de vinuri alsaciene. “Vinurile Beyer sunt cele mai masculine: ferme, deschise, seci, substantiale si presupun produse intr-un stil traditional”, caracteriza aceste vinuri criticul britanic Hugh Johnson.

“Micul tur al Frantei” organizat de importatorii vinurilor a continuat cu Chardonnay Chateau Fuisse 2009, din zona Bourgogne. Vinul, Grand Blanc de Bourgogne, este onctuos, cu o usoara senzatie prafoasa, cu o aciditate care echilibreaza condimentele destul de evidente. Familia producatoare Vincent este din 1862 la a cincea generatie de vinificatori, lucru evident in calitatea si notorietatea vinurilor sale.

Urmatorul pe lista vinurilor a fost tot un vin de Bourgogne, de aceasta data un Cru de Beaujolais, 2009. Vinul Charmes AOC Morgon este produs din struguri recoltati dintr-o vie de 30 de ani, din soiul Gamay, dupa cum o cere denumirea Beaujolais. Vinificat in mod traditional, vinul se evidentiaza prin aromele de fructe negre afumate, sustinute de astringenta moderata si de vioiciunea data de aciditatea destul de mare.

Vinul care a inchis lista de degustare a fost tot al producatorului din Bordeaux, Thunevin, de aceasta data fiind vorba de un cupaj de Merlot si Cabernet Sauvignon, numit Bad Boy, si pe a carui eticheta este desenata o oaie neagra si un indicator spre un garaj, aceasta facand referire la prestigiul nonconformist al casei de vinuri. Producatorul Jean-Luc Thunevin a devenit un star al lumii vinului in mai putin de un deceniu datorita celebrelor „vinuri de garaj”, calificativ dat de Robert Parker, care l-a numit pe oenolog „baiatul rau sau oaia neagra lumii vinului”, porecla pe care ulterior producatorul a folosit-o cu mandrie in etichetarea si promovarea vinurilor sale nonconformiste – Bad Boy.

Cu o experienta de 5 ani in lumea vinului, in 2009 importatorul VINIMONDO IMPORT s-a alaturat grupului CRISTALEX Group unul din principalii importatori din Romania. Lista actuala de vinuri a companiei acopera o paleta foarte mare de vinuri reprezentative din Italia si Franta.

Informatii suplimentare gasiti pe site-ul www.vinimondo.ro sau la info@vinimondo.ro.