Seara perfecta cu Tapas „La Mandragora” si vinuri de la Crama Oprisor

O noua initiativa Vinul.Ro s-a transformat intr-o seara frumoasa pentru cei care au dorit sa simta pe papilele lor cum se asorteaza tapasurile preparate de chef-ul restaurantului „La Mandragora”, Paul Peter Kopij, cu cateva din vinurile de la Crama Oprisor.

Publicitate
e-vinul.ro

Cel putin asa au lasat sa se inteleaga participantii, care, abia tarziu, in noapte, s-au indurat sa mai plece pe la casele lor. Adevarul e ca ambii concurenti au abordat evenimentul in forma maxima. Crama Oprisor a deschis ostilitatile cu un Sauvignon Blanc din Gama Caloian, moment in care, in uralele asistentei, Paul a trimis primele platouri, cu tapas-urile pentru vinurile albe.

Si au fost numai minununatii, tuna tempura roll cu avocado si chili, surimi nigiri, tarta cu sparanghel alb, spanac proaspat si caracatita, creveti cu legume si orez la wok in foietaj de orez, dar si cateva sosuri pe care mesenii le-au devorat fie alaturi de produsele de mai sus, fie direct pe specialitatile de panificatie pe care le detine „La Mandragora”. Cum Sauvignonul se epuizase rapid, au iesit la rampa celelalte vinuri albe, Chardonnay – La Cetate Miracol si Rusalca Alba, care au fost savurate simultan cu o alta surpriza a serii, programul de dans executat de Roxana si Alexandru.

Publicitate

Conversatiile s-au legat rapid, mai ales ca in pahare ajunsese deja primul rosu al serii, Feteasca Neagra – Caloian. Dar s-au intrerupt brusc in momentul in care au ajuns la masa celelalte creatii ale lui Paul Peter Kopij, adica medalion antricot cu pomme dauphine, migdale, sos de manatarci si branza de capra, saltimboca de pui cu pancetta si paprikarisotto, antipasti de vinete, paprika si dovlecei cu sos balsamico, dar si un platou cu branzeturi ornat cu un foetaj cu rozmarin.

Concomitent, in pahare a aparut Cabernet Sauvignon – La Cetate Miracol, iar in final, cand toata lumea savura branzeturile, s-a trecut la ultimul vin din program, Dragaica Rosie. Nu a fost insa ultimul vin al serii, pentru ca echipa de la Oprisor si Tavi Popescu, managerul „La Mandragora” ne-au mai facut o surpriza, iar pe masa au aparut doua carafe in care se aerisea „Smerenie”, unul dintre vinurile de top ale producatorului din Mehedinti.

Care a fost degustat in timp ce Tavi facea primele probe ale ecranului gigant de pe terasa, unde sambata fanii fotbalului vor putea urmari meciul anului, adica Finala Ligii Campionilor,  Barcelona – Manchester United.  Asa ca, pe undeva, e explicabil de ce evenimentul s-a incheiat abia pe la miezul noptii.