Selgros are Grand Appetit de Recaș

Suntem foarte grăbiți și ne petrecem majoritatea timpului alergând dintr-un loc într-altul sau sărind de la un subiect la altul (…) Calitatea vieții noastre poate fi îmbunătățită acordând mai multă importanță unor momente speciale în care să ne dăm voie să ne bucurăm în tihnă. O șansă deosebită ar fi de a face din servirea mesei, măcar a cinei, un fel de eveniment destinat creșterii confortului din viața noastră”. Așa a motivează Antoaneta Galeș, Director de comunicare și Dezvoltare Organizațională al Selgros România, decizia marelui comerciant de a crea, împreună cu Cramele Recaș, două vinuri comercializate exclusiv de Selgros sub numele de Grand Appetit. “Indiferent de locul în care mâncăm, acasă sau la restaurant, indiferent de ceea ce avem în meniu, putem să ne asigurăm că avem tot ceea ce ne trebuie pentru savoare: mâncare și vin. Pentru că mâncarea este o artă, oricât de simple ar fi rețetele și oricât de banale ar putea fi ingredientele, opera este completă doar atunci când îi asociem un pahar de vin”, a mai afirmat reprezentantul Selgros.

Grand Appetit alb, realizat majoritar din Chardonnay și completat de Feteasca regală, este un vin galben auriu din recolta 2014, intens fructat și cu un substrat citric. Olfactiv, potrivit producătorului, predomină notele de mango, piersică, scoarță de stejar și cele de ananas. Gustativ, se prezintă corpolent și proaspăt, având un suport bun de aciditate.

Grand Appetit roșu, un vin mai complex din recolta 2013, a fost realizat din Shiraz, Fetească neagră și Cabernet Sauvignon, prin recoltare a strugurilor pe timp de noapte, în scopul păstrării aromelor. Roșu intens cu reflexii mov, se prezintă foarte fructat la nivel aromatic (cireșe, zmeură), cu note florale de violete și impresii de piper, iar la nivel gustativ este foarte catifelat, dar cu o bună aciditate care-i conferă prospețime.

Vinurile sunt disponibile pentru publicul larg în rafturile Selgros, iar pentru clienții din categoria “gastronomie” este comercializat în condiții speciale.