Seminar despre gustul vinurilor

Cum pot influenta drojdiile gustul final al vinului? Care sunt diferentele de gust intre vinurile maturate la baric si vinurile maturate cu chipsuri de stejar? Acestea sunt doar cateva dintre intrebarile la care se va incerca aflarea unui raspuns in cadrul simpozionului vitivinicol INTERVITIS INTERFRUCTA, ce se va desfasura la Stuttgart, intre 22 si 26 aprilie. In acest scop, mai multe institute de cercetare si producatori de vinuri din Germania isi vor deschide cramele pentru a oferi participantilor posibilitatea cercetarii si evaluarii ultimelor rezultate descoperite in acest sector.

In fiecare zi a seminarului, invitatii vor putea primi raspunsuri si informatii senzoriale la intrebarile referitoare la ultimele cercetari dezvoltate in acest domeniu de catre oenologii germani. Paleta subiectelor legate de degustarea si producerea vinulrilor ce vor fi dezbatute este foarte vasta, prioritare fiind impactul drojdiilor asupra gustului final al vinurilor, maturarea vinurilor la baric si tratamentele aplicate viei si strugurilor.