Restaurantul Impala va organiza in fiecare zi de miercuri, pe tot parcursul lunii iunie, seri tematice in care clientii vor avea ocazia sa deguste mancaruri si vinuri portugheze.
„Este o dorinta mai veche de-a noastra, aceea de a-i familiariza pe clienti, pe cat posibil, cu bucatariile lumii. Sunt bucatarii mari, care nu sunt, insa, prezente pe piata noastra. In Bucuresti a existat un restaurant portughez, Fado, dar s-a inchis, asa ca ne-am gandit ca prima tara prezentata sa fie Portugalia. Nu ne-am hotarat inca ce bucatarie va urma in iulie, insa este cert ca serile tematice vor continua”, a explicat Aura Maracine, managerul restaurantului.
Retetele propuse pentru familiarizarea cu spatiul portughez au fost prezentate, in premiera, Clubului Presa de Vin, sub bagheta maestrului de ceremonii Matei Perahim: supa de piatra, salata calduta de midii si galbiori, tocanita cu langustine, iepure dulce-acrisor si marinada de crevete. Alaturi de acestea, intr-o armonioasa completare, s-au asezat vinurile importate prin Portugal Trading: Calcos de Tanha Branco, Calcos de Tanha Rose, Calcos Tinto Rubor Puro, Zimbro Tinto Rubor Puro si Calcos de Tanha Reserva.