Show Vinexpert cu pahare Riedel

La inceputul lunii octombrie, Vinexpert a organizat la Hotel JW Marriott a doua editie a evenimentului Riedel Wine Tasting Show, show sustinut de Kornel Dura, reprezentantul Riedel pentru Europa, potrivit unui comunicat de presa.

Publicitate
Domeniul Bogdan

In cadrul degustarii, Kornel Dura a prezentat paharele pentru Sauvignon Blanc, Chardonnay baricat, Pinot Noir respectiv, pentru Cabernet Sauvignon. Au fost folosite pahare Riedel din gama Vinum, realizate din cristal avand forme si dimensiuni special create pentru evidentierea fiecarui vin.

Kornel Dura a explicat participantilor de ce anumite pahare se potrivesc unor vinuri anume si de ce transferul, de pilda, a unui vin de Bordeaux intr-un pahar destinat unui vin de Burgundia inseamna anularea calitatilor organoleptice ale licorii, diminuarea parametrilor de aroma si gust.

Publicitate
IPPU

Dincolo de valoarea estetica a acestor pahare, invitatii au avut ocazia sa testeze ceea ce specialistii Riedel au creat in ani de zile. Fiecare vin, datorita particularitatilor sale, are nevoie de o anumita forma si marime a cupei si de o anumita dispunere a buzei pentru ca aromele sa-i fie evidentiate la maxim si pentru ca inghititura sa fie directionata pe traiectoria pe care vinul respectiv va fi cel mai bine pus in valoare.

Conform declaratiilor organizatorilor, in cadrul evenimentului s-au folosit vinuri importate de Vinexpert: Vina Mar Reserva Especial Sauvignon Blanc, Chile; Misiones de Rengo Cuvee – Chardonnay, Chile; Maison Champy – Pinot Noir Signature, Franta; Yalumba Y – Cabernet Sauvignon, Australia.