Tohani România a lansat la finele anului 2017 Siel, un nou vin alb în portofoliul de creație al producătorului din Dealu Mare. Semnat de Albertus Van Der Merwe, oenolog sud-african ce aduce influențe de Lume nouă în piața vinului românesc, Siel este un cupaj nemaiîntâlnit din șapte soiuri albe ce cresc în podgoria de la Tohani: Fetească Albă, Tămâioasă Românească, Fetească Regală, Sauvignon Blanc, Riesling, Pinot Gris și Chardonnay. (Advertorial)
Siel (s. Afrikaans): suflet
Așa începe povestea noului vin alb de la Tohani România, vin creat din struguri românești în cea mai importantă zonă viticolă din România, sub semnătura lui Albertus Van Der Merwe, oenologul sud-african al producătorului din Dealu Mare.
Povestea lui Albertus se suprapune cu cea a vinului Siel, un vin-călătorie, care încununează drumul de o viață al vinificatorului. O viață petrecută prin viile și cramele celor mai renumite podgorii din lume. O călătorie de mii de kilometri, ajunsă la apogeu la Tohani, și care continuă să se scrie într-una dintre cele mai frumoase podgorii din România.
„Orice lucru devine memorabil și mult mai valoros în momentul în care se încarcă de semnificații suplimentare și, pe cât posibil, relevante pentru oameni. Iar acest lucru se aplică din plin vinului, un produs ce începe să trăiască abia atunci când încetează să mai fie doar un produs și se încarcă de poveste, de experiență, de un context emoționant. Siel, la fel ca toate vinurile Tohani, este mult mai mult decât un produs. Este un vin obținut într-un context remarcabil, dintr-o relație remarcabilă – cea a unui oenolog sud-african care a străbătut jumătate de glob și a ales să facă vin aici, la Tohania” – Virgil Mândru, proprietar Tohani România.
Noul vin al Tohani România este, fără îndoială, un vin cu și despre suflet. Produs din 7 soiuri de struguri albi, Siel lansează un trend nou în piață: vinuri echilibrate cu arome moderne, ce reflectă stilul de lume nouă al oenologului Albertus Van Der Merwe.
Printre aromele de fructe exotice, pline și rotunde, se afișează discret o floralitate văratică de tei, cu note de gutui și polen. Gust ce amintește de vară, unde soiurile autohtone canalizează traficul aromelor spre o experiență sonzorială plină și intensă.
Judecând după reacția din piață, consumatorul român este pregătit pentru a experimenta un altfel de vin, cu o altfel de poveste. Un cupaj din șapte soiuri de struguri este cu siguranță ceva surprinzător, o caracteristică de care producătorul din Dealu Mare nu se ferește deloc.
„Schimbarea, atunci când vine la momentul potrivit și este susținută de calitate, este un motor al evoluției, de ce ne-am limita doar la ce știe piața? Hai să propunem și să învățăm lucruri noi!” mai spune Virgil Mândru.
O direcție în care proprietarul Tohani este în întregime susținut de spiritul de Lume nouă și de experiența de viață a oenologului.
„Povestea mea nu este una nemaiauzită. Până la urmă, cu toții ne căutăm calea și locul acela în care să ne simțim împliniți. Eu însă am avut norocul să găsesc ceea ce am căutat. Sigur, l-am găsit la mii de kilometri distanță de Africa de Sud, și nu e simplu să fii la Tohani și să ai dorul Stellenbosch-ului, sau să fii în deșert și să simți dorul de Tohani. De aceea am creat Siel: să aduc împreună Tohaniul și Africa de Sud”, spune Albertus Van Der Merwe, oenolog Tohani România.
Acesta este Siel. Un vin despre călătoria în căutarea sensului, a sinelui și a sufletului. Este un vin-experiență, clădit pe o poveste universală, poveste care, de această dată, se încheie și reîncepe fericit chiar aici, în România. La Tohani.
Din 1773, Tohaniul a atras oameni pasionați, care au iubit via, au înțeles-o și i-au amplificat forța creatoare. De aici, din inima Dealului Mare, de peste 200 ani, se creează vinuri. De-a lungul timpului, toate vinurile au stat sub semnul pasiunii, măiestriei și al respectului pentru natură, bucurându-se de o apreciere specială în România și de o amplă recunoaștere internațională.
Tohani România – Vinuri de creație: www.tohaniromania.com
Informatii suplimentare: tohani.events@gmail.com / 0721.489.792
Video & Production credits: Mediaholic Studio. R: Razvan Marinescu