Slow Food din Tara Fagarasului

Earth Market/Targul Taranului, singura piata turistica Slow Food din Romania, a organizat la Bucuresti in perioada 12-13 martie 2011, impreuna cu conviviumul Slow Food Tara Fagarasului si echipa care deruleaza proiectul tarafagarasului.eu, un targ de produse traditionale din Tara Fagarasului, se precizeaza intr-un comunicat de presa al organizatorilor. Desfasurat in curtea cladirii de patrimoniu The Ark – Bursa Marfurilor, evenimentul a avut ca principal obiectiv redescoperirea, conservarea si promovarea locurilor, oamenilor, obiceiurilor, spiritualitatii, gastronomiei, vestimentatiei si mestesugurilor din aceasta zona a tarii.

Publicitate
Excursii

Pentru invitatii dornici sa deguste preparatele culinare din Tara Fagarasului, a fost amenajat un loc dedicat redescoperirii traditiilor culinare,  Slow Food Tara Fagarasului selectatand pentru aceasta ocazie un grup de mici producatori care au adus in Bucuresti gemurile, dulceturile si siropurile din fructe, slanina, painea, ceapa rosie de Fagaras, branza de burduf la sac, cascavalul afumat de la Cincsor si prajituri de casa de diferite tipuri.

Echipa de la tarafagarasului.eu a propus vizitatorilor si o expozitie de costume vechi de peste 60 de ani, o colectie de „dantele si povesti“, o expozitie de fotografii si cateva colaje inspirate de vorbele celor nascuti in aceste locuri: de la Radu Anton Roman, la Badea Cartan, Octavian Paler, pictorul Stefan Caltia si Ion Gavrila Ogoranu, conducatorul rezistentei impotriva comunismului din Muntii Fagarasului.

Publicitate
VinLaMunte

In plus, „doua venerabile doamne, invesmantate in minunate straiuri autentice au povestit tuturor curiosilor cum isi pastreaza costumele, cum isi cresc copiii, cum isi pregatesc gradinile primavara, cum isi primenesc casele. Tot din povestile lor, ascultatorii au putut afla despre satele si obiceiurile din Tara Fagarasului“, se mai specifica in comunicat.