Ghidul Slow Wine 2011 pe iPhone

Slow Wine 2011, cel mai amplu ghid al vinurilor italiene, a fost lansat la mijlocul lunii martie, la Londra, sub forma de aplicatie pentru iPhone si in limba engleza, anunta publicatia Decanter.

Publicitate
Ravago

Ghidul Slow Wine 2011 prezinta peste 8.400 de recomandari de vinuri, de la 1850 de producatori din Italia, alese nu numai in functie de calitatea acestora, dar si in functie de caracteristicile eco ale cramelor. Acesta este primul ghid de vinuri ale organizatiei Slow Food dupa incetarea colaborarii cu celebrul ghid italian de vinuri Gamberro Rosso. Publicat initial sub forma tiparita in 2010, in limba italiana, ghidul este accesibil acum pentru toti iubitorii vinului italian, care il pot descarca contra sumei de 5 euro de pe portalul iTunes apple online store.

Potrivit editorilor acestui ghid, pentru realizarea cartii au fost vizitate peste 2.000 de crame italiene, fiecare vin fiind degustat de cate trei ori, la nivel local, regional si national. Toate tipurile de substante chimice folosite, precum sulfatii de cupru, fertilizatorii si pesticidele, dar si tipurile de drojdii folosite sunt prezentate pentru fiecare producator in parte. Aplicatia, realizata in colaborare cu googlemaps, permite utilizatorilor sa isi realizeze propriile note de degustare.

Publicitate
Oprisor

Doi dintre autorii ghidului Slow Wine 2011, Johnathan Gebser Grobstich si Fabio Pracchia, au participat ca membri in juriul degustator la cele doua editii ale concursului de vinuri Premiile de Excelenta Vinul.Ro.