Smurfit Kappa este partenerul Premiilor de Excelență Vinul.Ro 2015

Cea de-a șaptea ediție a Premiilor de Excelență Vinul.Ro are ca partener Smurfit Kappa, lider european în ceea ce privește soluțiile bag-in-box și lider mondial în domeniul robineților pentru vin, cu marca Vitop. Potrivit partenerului nostru din acest an, soluţia de ambalaj bag-in-box este ideală pentru produsele lichide sau semi-lichide alimentare, precum şi nealimentare, de la 1,5 litri până la 1 000 litri, sistemul bag-in-box oferind produselor alimentare o creştere a duratei de consum la câteva săptămâni de la desigilare.
SK_Mark_Horz_webLaureații Premiilor de Excelență Vinul.Ro 2015 vor fi anunțați oficial în deschiderea Transylvania Wine Fair de la Brașov, în data de 6 noiembrie. Anul acesta, în cursa pentru Premii au fost înscrise de către producători și importatori aproximativ 150 de probe, în timp ce numărul probelor achiziționate de către organizatori de la raft este de aproximativ 60. Premiile de Excelență Vinul.Ro constituie un concurs singular la nivel mondial, prin secțiunea destinată evaluării vinurilor disponibile și cumpărate chiar de la rafturile marelui retail – scopul fiind acela de a efectua anual o radiografie calitativă a acelor produse la care are acces cumpărătorul obișnuit.

Ca și anul trecut, organizatorii au introdus vinurile din soiuri românești – Fetească albă, Fetească regală, Fetească neagră dar nu numai – într-o evaluare separată, pentru a recompensa cu distincții speciale acele produse și acei creatori de vin care se străduiesc an de an să exploateze cât mai bine valorile viticulturii autohtone.

Evaluările vinurilor vor începe miercuri, 4 noiembrie, fiind efectuate ca de fiecare dată în sistem “blind”, fără ca jurații să cunoască identitatea probelor judecate. Ca și la edițiile precedente, comisiile de analiză sunt formate din somelieri acreditați, degustători autorizați, bloggeri de vin, manageri și proprietari de restaurante și magazine specializate și alți comunicatori ai vinului din România și din exterior. De secretizarea probelor, de ordonarea lor pe serii de jurizare și de servirea lor în cele mai bune condiții s-au ocupat reprezentanții partenerului tradițional al Premiilor de Excelență, Organizația Somelierilor din România 2011 (OSR 2011), care nu participă și la activitățile de evaluare.