Solo Quinta 2010 cel mai bun vin alb sec la Vinalies Internationales 2011

Cupajul Solo Quinta 2010 a a primit titlul de „cel mai bun vin alb sec” din competitie din partea juratilor celei de-a XVII-a editie a concursului international de vinuri Vinalies Internationales, potrivit unui comunicat dat de compania producatoare, Cramele Recas.

Publicitate
Telna

In cadrul renumitei competitii de vinuri, organizate in perioada 25 februarie – 1 martie la Paris, Solo Quinta 2010 (cupaj de Sauvignon Blanc, Chardonnay, Feteasca Regala si Muscat si  Feteasca neagra, vinificat in alb) a castigat medalia de aur, dintre participantii romani fiind medaliati si Cramele Recas Wolfhouse Rose 2010 (vin produs de Cramele Recas pentru piata externa), Feteasca neagra Domeniul Coroanei 2009, care au primit medalii de argint, precum si vinul special Lacrima lui Ovidiu 12, care a primit o medalie de aur.

Anul acesta, concursul Vinalies Internationales a aliniat la start 3.500 de probe din intreaga lume, acestea fiind inscrise in sapte categorii: vin rosu, vin rose, vin alb, vinuri dulci, vinuri licoroase, spumante si distilate. “Vinalies Internationales” este organizat de Uniunea Oenologilor din Franta, sub egida Organizatiei Internationale a Viei si Vinului.

Publicitate
Telna

10 thoughts on “Solo Quinta 2010 cel mai bun vin alb sec la Vinalies Internationales 2011

 1. Am cautat un pic pe situl evenimentului sa vad si eu scris ca Solo Quinta a fost cel mai bun alb sec, dar nu am gasit niciunde asa ceva. Nici maca punctajul nu am reusit sa-l gasesc.

 2. Buna ziua
  Va putem pune la dispozitie scrisoarea presedintelui juriului si imagini cu trofeul respectiv.
  Domnii profesori Valeriu Cotea si C-tin Croitoru (membrii ai juriului Vinalies) pot confirma castigarea respectivului trofeu.
  Cu stima

 3. Felicitari Cramele Recas! Probabil ca multora nu le vine sa creada ca acest vin extraordinar, o raritate se numara printre cele 21 de vinuri albe millesime 2010 care au fost premiate cu medalia de aur la Vinalies Internationales-Paris 2011. Astept cu nerabdare degustarea de joi de la restaurantul Graf din Oradea.

 4. Multumesc, nu e cazul sa trimiteti nimic. 🙂 pur si simplu cautam pe undeva sa vad mai ales punctajele. va felicit si ma bucur mult pentru succesul dvs, si mai ales pentru cresterea calitativa. felicitari si la mai mare…

 5. Felicitari! Daca obtineti medalii si in urmatorii ani chiar va insemna ceva. Refritor la „cel mai bun vin” – cine are o idee vaga despre concursurile de vin nu poate decat sa zambeasca ( sau sa rada )

 6. Saptamana aceasta la Targul de vin GOODWINE trofeul va putea fi vizualizat de catre public. Cramele Recas va participa la respectivul targ.
  Multumim pentru felicitari si incurajari

 7. Eu astept VINVESTUL 🙂 Anul trecut ati participat si la VinCE, la Budapesta, dar din cate am vazut anul acesta e doar Agricola Stirbey din Romania. Pacat…

 8. Trofeul are o serie sau toti au primit la fel? Pe site se vede ca aceeasi medalie de aur a primit si Lacrima lui Ovidiu de la Murfatlar. Inca un „cel mai bun vin alb din lume”?
  Pe site „Cramele Recas Solo Quinta” e mentionat pe lista medaliatilor cu aur aproximativ pe locul 40. Strict in ordine alfabetica. Poate ca organizatorii nu stiu ca au de-a face cu „cel mai bun vin”?

 9. Andrei, concursul se desfasoara pe categorii: „cel mai bun rosu sec”, „cel mai bun alb sec”, etc. Cel mai bun din clasa ia trofeul. Asa s-a intamplat cu Solo Quinta

Comments are closed.