Somelierul Sergiu Nedelea lanseaza “Wine & Taste”

Unul dintre cei mai activi somelieri din peisajul HoReCa din Romania, Sergiu Nedelea, a lansat proiectul personal Wine & Taste. www.winetaste.ro este un site de prezentare dedicat vinului si bunului gust, scris “cu dragoste de vin si viata” de catre un impatimit si un bun cunoscator al fenomenului “restauratiei” din Romania. Amatorii de vinuri pot gasi aici informatii interesante despre ritualul vinului, tehnici de degustare, articole si poze si pot primi raspunsuri la curiozitati de tot felul, legate de vin si gastronomie.

Publicitate

“Somelierul, un calator pe drumul vinului, degusta si asociaza vinul cu preparatele culinare in baza regulilor de gastronomie”, explica initiatorul acestui proiect inedit in peisajul online de la noi din tara.
“Ca somelier, Sergiu Nedelea considera ca niciodata nu stii destul despre vin. Multi dintre cei care au avut ocazia sa ii asculte prezentarile au sesizat ca farmecul lor rezida in lipsa acelui stil „mecanic”, plin de automatisme, sau de sabloane care plictisesc audienta altor prezentari. Asta se intampla pentru ca Sergiu Nedelea este unul dintre somelierii completi pe care ii avem si care percepe Vinul ca pe un univers spiritual”, il caracterizeaza unul dintre cei mai importanti colaboratori, Stefan Teris, redactor sef al singurei reviste despre vinuri care se mai tipareste in acest moment in Romania, Wine & Spirit Club.
Tot Stefan Teris intregeste CV-ul fondatorului Wine & Taste: “Ideea „capitalista” de a se intretine material in facultate prin practicarea meseriei de ospatar a facut ca Sergiu Nedelea sa isi gaseasca vocatia pasind pe urmele tatalui sau. Dar nu acesta i-a fost primul magistru, ci un celebru formator si dirijor de profesionisti ai restaurantelor. E vorba despre Horia Otoi, nume celebru in turism si alimentatie publica, pentru toti cei care au avut privilegiul sa se desfete cu spectacolul gastro-oenologic oferit de „orchestra” dirijata de acesta la Complexul Turistic “Casa Seciu”… Sergiu Nedelea a trecut succesiv prin etapele de ospatar, sef de sala si somelier la complexul turistic „Crama Seciu” (1991-1998). Din 1998 pana in prezent, a condus mai multe restaurante si chiar si un complex turistic: restaurantul “Europa”, din Ploiesti (1998-2000); Complexul turistic „Cabana Muntele Rosu”, din statiunea prahoveana Cheia, (2001-2002); restaurantele “Casa Iancului”, din Bucuresti (2002 – pana in prezent). Aici, la „Casa Iancului”, Sergiu Nedelea a gasit scena pe care sa isi poata afirma stilul si pe care sa poata etala valentele bucatariei si vinurilor romanesti. Într-un Bucuresti din ce in ce mai cosmopolit, invadat de bucatarii si vinuri din cele mai neasteptate colturi ale lumii, Sergiu Nedelea crede cu tărie in sansa bucatelor si a vinurilor autohtone”.
Sergiu Nedelea este si unul dintre partenerii www.vinul.ro , semnand articole in cuprinsul site-ului nostru si fiind gazda a numeroase evenimente organizate de echipa Vinul.Ro.