Special! Vinurile Dobrogei, altfel decât le știai! La un click distanță, pe Vinmag.Ro

Ai auzit de franțuzoaica-gourmet cu vinuri de la Olimp? Dar de berarul convertit la vin, de lângă Cetatea Histria? Franco-germanii de la Aliman îți spun ceva? Sau veteranul de la Cernavodă? Dar de străbunii de la Darie știi? Ei sunt cei care fac vinurile Dobrogei, altfel decât le știai! Vinurile bune, de la crame mici – adică exact acelea care „fac spectacolul” enologic și gastronomic cel mai interesant. Anne Marie Rosenberg, Paul Fulea, Mark Dworkin, Trantu Iota și Crama Darie își vor dezvălui secretele, pasiunile și poveștile în fața iubitorilor de gusturi bune, prin intermediul vinurilor pe care le produc.

Publicitate

Afis campanie vinurile dobrogeiCăzute într-o (relativă și) nedreaptă uitare în ultimele decenii – cu câteva excepții – „celelalte” vinuri ale Dobrogei merită din plin atenția ta și a oricărui consumator pretențios. Ei, bine, acum toate sunt la un click apropiere, și ai ocazia să le cunoști și să le deguști.

Revista Vinul.Ro, împreună cu wineshop-ul Vinmag.Ro, și-au propus ca în această vară să aducă aproape de tine – toate la un loc sau separate, oriunde în România! – diamantele neștiute ale viticulturii de la malul mării. Intri pe Vinmag.Ro și găsești acolo, cu detalii despre gustul și aromele fiecăruia, cu o scurtă prezentare a cramelor și oamenilor care le dau naștere. Pentru că vinul bun e, în primul rând, umanitate și caracter. Iar Dobrogea le are din plin pe amândouă.

Publicitate

Crama Darie, Crama Histria, Crama Trantu, Domeniul Clos des Colombes, WineRo sunt cele cinci crame cu ale căror vinuri va începe un demers în premieră pentru România – în care producătorii dintr-o regiune și-au dat mâna cu un retailer specializat (și care livrează în toată țara) și cu singura revistă specializată în vin, pentru a promova, împreună, o mare zonă viticolă a țării noastre. Nu spune nimeni să uiți de Murfatlar, Măcin, Sarica sau Ostrov – producători mari, care țin ridicat și ei, demult, stindardul vinurilor dobrogene. Dar acum ai ocazia să cunoști și licorile neștiute & inovatoare, în mod normal mai puțin accesibile în comerț și care reflectă, fiecare în felul ei, personalitatea zonei de origine, ca și știința și pasiunea oamenilor care le fac.

Evenimentul de lansare al campaniei va avea loc joi, 23 iunie, de la orele 19.00, în interiorul și pe terasa magazinului Vinmag din B-dul Ion Mihalache Nr 92, Bloc 44 A2 (intrarea pe lângă Mega Image) și va include prezentarea cramelor participante, precum și o degustare amicală de vinuri de la cele cinci crame participante în faza inițială a proiectului, însoțită de mici gustări. Accesul la eveniment se face numai cu rezervare telefonică prealabilă și prin achiziționarea (de la fața locului) a unui voucher în valoare de 40 lei, pe care îl poți folosi la cumpărarea oricărui vin care ți-a plăcut. Rezervările se pot face la tel: 0723.335.155

Campania de promovare „Vinurile Dobrogei, altfel decât le știai” este în primul rând o acțiune culturală de recuperare, valorizare și promovare a vinurilor și destinațiilor turistice regionale. Componenta comercială a campaniei este și ea de maximă importanță, deoarece cumpărând un astfel de vin sprijinim dezvoltarea în continuare a viticulturii românești de nișă și, implicit, dezvoltarea culturală, economică și umană sustenabilă a zonelor rurale ale României.

Articole mai vechi despre cramele participante la campanie poți citi aici:

Dupa 15 ani în România… Elle ne regrette rien

Mirachi – dragoste sau jale! La sticlă, frumos ambalată, de la Crama Histria

După 30 de ani. Sau cum să treci de la vinul mult la vinul bun

„Am încredere în creşterea consumului de vin premium”