Start pentru Concursul International de Vinuri – Bucuresti 2007

Astazi a inceput cea de-a patra editie a Concursului International de Vinuri, eveniment aflat sub patronajul Organizatiei Intrenationale Vitivinicole (OIV) si organizat de catre Patronatul National al Viei si Vinului (PNVV), impreuna cu Asociatia Degustatorilor Autorizati din Romania (ADAR).

Publicitate
Domeniul Bogdan

„Aceasta manifetare dedicata exclusiv vinului este deosebit de importanta pentru Romania prin ecourile internationale pe care le genereaza. Faptul ca Organizatia Internationala Vitivinicola a acordat in fiecare din cei patru ani patronajul pentru organizarea acestui eveniment atesta importanta si calitatea organizarii acestei manifestari”, a declarat Ovidiu Gheorghe, director general PNVV.

Deschiderea oficiala a Concursului a avut loc la Academia de Studii Economice Bucuresti, unde s-a tinut simpozionul „Vinul romanesc in noul context european”, prezentarile din cadrul simpozionului fiind sustinute in mare parte de membrii straini ai juriului, personalitati ai esicherului mondial al pietei vinului, si au avut ca tematica general` Marketingul vinului. Temele abordate au fost de mare interes pentru pentru specialistii din industria vinului, dar si pentru reprezentantii administratiei publice si ai mediului academic. In cadrul simpozionului au mai tinut prelegeri: Ghislain K-Laflamme, Comandor al Asociatiei Internationale a Master Consilierilor pentru Gastronomie franceza, Reiner Wittkowski, vicepresedinte OIV, John Salvi, expert OIV, Laurent Perrier, director Bayer Romania, Herman Recknagel, expert WBF/GTZ si Javier Ugarte Andreva – rezident in cadrul Programului de Infratire Phare.
Concursul International de Vinuri se va desfasura in zilele de 25 si 26 mai, la Crowne Plaza Hotel, premiile urmand a fi anuntate pe 27 mai, in cadrul unei conferinte de presa. Din totalul de 256 de probe inscrise in concurs de 39 de producatori (vinuri linistite, vinuri spumante si vinarsuri), vor fi acordate distinctii, conform standardelor OIV, pentru maximum 30% dintre acestea. Tarile participante la editie de anul acesta a Concursului International de Vinuri sunt: Romania, Africa de Sud, Chile, Franta, Germania, Italia, Moldova si Spania, iar juriul este alcatuit din 35 de reputati oenologi si degustatori de vinuri din intreaga lume.
Parteneri Concursului sunt: WBF/GTZ, USAID, Oficiul National al Denumirilor de Origine pentru Vinuri (ONDOV), Academia de Studii Economice din Bucuresti (ASE) si Oficiul National al Viei si Vinului. Sponsori: Bayer CropScience, Nomacorc (Vulcascot), Angelis, Unicom Holding si Orange.

Publicitate
IPPU