Sticle de 0,5 litri impotriva betiei

Sticlele de vin de 750 ml reprezinta una dintre cauzele betiilor dese in randul britanicilor, se precizeaza intr-un material publicat in publicatia „British Medical Journal” si citat de Decanter.com. Autoarea articolului, dr. Trish Groves, editor la „British Medical Journal”, sustine ca actualele sticle de vin de 750 ml ii „obliga” de consumatori sa bea mai mult decat ar fi necesar in timpul unei mese. „Iubesc vinul alaturi de mancare, dar o sticla de 750 de ml este mai mult decat necesar pentru doua persoane. Multi oameni se imbata in incercarea de a termina vinul dintr-o sticla si pentru ca nu vor sa faca risipa”, mai precizeaza Groves.

Publicitate
Oprisor

Articolul din prestigioasa publicatie britanica propune ca vinul sa fie imbuteliat si in sticle mai mici, care sa asigure portia minima pentru doua persoane si sa care respecte astfel recomandarile guvernului britanic privind consumul de alcool.

Potrivit Decanter.com, reprezentantii lantului de magazine Waitrose din Marea Britanie au ascultat sfaturile „British Medical Journal” si au anuntat ca vor lansa in luna aprilie o noua gama de vinuri „Vin a Deux”, imbuteliata la sticle de 500 de ml, care asigura portia minima pentru doua persoane.

Publicitate
IPPU