Targul national de produse ecologice, traditionale si naturale – editia a XI, Bucuresti, 13-15 august

Cea de-a XI-a editie a Targului national de produse ecologice, traditionale si naturale, eveniment gazduit de Academiei de Stiinte Agricole si Silvice “Gheorghe Ionescu-Sisesti, din Bucuresti, in perioada 13-15 august, va sta sub semnul praznuirii sarbatorii ortodoxe Adormirea Maicii Domnului, potrivit unui comunicat de presa al organizatorilor. Cu aceasta ocazie, producatorii veniti la targ din toate zonele tarii vor oferi vizitatorilor produse specifice acestei sarbatori. Pe langa struguri de masa, vinuri, prune si pepeni, vizitatorii mai pot gasi aici faguri si miere de albine, dulceata de afine, preparate traditionale de post (sarmale cu pasat, prajituri de post, sarmale de post, foi cu mere, prajitura caramel, cu nuca de cocos, dobos, bezele Sarah Bernhardt, salam de biscuiti, prajitura cu mac), dar si icoane pictate pe sticla si pe lemn si cruciulite de lemn. Fetele nemaritate vor primi din partea organizatorilor Navalnic, o planta despre care se spune ca „are puterea sa atraga petitorii”.

Publicitate
Excursii

Ion Constantin Chirea, actorul ventriloc a carui voce uluitoare a dat viata, cu zeci de ani in urma, celebrei papusi de lemn Aschiuta, ii va antrena, din nou, pe copii intr-un concurs despre cum sa manance sanatos. De asemenea, sambata si duminica dimineata, intre orele 10-12, copii care vin la „Targul national de produse ecologice, traditionale si naturale” vor putea degusta gratuit din produsele naturale oferite gratuit de familia Vasile din Scarisoara.

Evenimentul se desfasoara in parcul Academiei de Stiinte Agricole si Silvice “Gheorghe Ionescu-Sisesti’ (ASAS) – Bd. Marasti nr. 61, sector 1, Bucuresti, in perioada 13-15 august 2010 (vineri-duminica), intre orele 9 si 18.

Publicitate

Intrarea este libera!

Sfanta Maria Mare este praznuita in fiecare an la 15 august. Conform traditiei, in dimineata acestei zile, femeile merg la biserica si impart struguri, prune si faguri de miere. Se spune ca ciobanii coboara, de aceasta sarbatoare, oile de la munte (La Santamaria Mare / Tulesc oile la vale!), iar toti barbatii isi schimba palaria cu caciula. In aceasta zi,de Sfanta Marie Mare, se interzice scaldatul in apa raurilor spurcata de cerb si dormitul pe prispa casei. In sudul tarii se angajau pandarii la vii si se luau masuri de protectie magica a podgoriilor impotriva pasarilor. Perioada dintre cele doua Santamarii, Santamaria Mare (15 august) si Santamaria Mica (8 septembrie), era considerata perioada cea mai potrivita pentru semanaturile de toamna. In aceasta zi erau adunate ultimele plante de leac.